Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Opbrengst Negentiende Dorcas Voedselactie

12 december 2014

De Dorcas Voedselactie 2014 heeft landelijk geschat 50.000 gevulde voedseldozen opgeleverd. Tijdens de Dorcas Voedselactie 2014, van 2 tot en met 9 november, zamelden ruim 10.000 vrijwilligers voedsel en geld in vanuit supermarkten en andere bedrijven, kerken en scholen. Daarna stelden honderden vrijwilligers uit alle ingezamelde goederen voedselpakketten samen in vier sorteercentra in Nederland. Inmiddels zijn er 28.557 voedselpakketten verzonden naar mensen in bittere armoede en nood. De eerste pakketten bestemd voor Syrische vluchtelingen worden tussen kerst en 1 januari 2015 uitgedeeld.

door Redactie Vf

Doe een boodschapje extra
Het thema van de negentiende Dorcas Voedselactie was ‘Doe een boodschapje extra!’. Boodschappen doen we toch wel, waarom dan niet een boodschapje extra voor iemand in nood of armoede? Veel mensen deden dit boodschapje extra in de supermarkt, anderen gaven iets extra´s in de vorm van vrijwilligerswerk of een donatie voor voedselzekerheid.

Voedsel voor nu, én voor later
Het ingezamelde voedsel deelt Dorcas uit aan mensen die dit zelf niet kunnen kopen vanwege bijvoorbeeld armoede, ouderdom, ziekte of een noodsituatie. Het geld besteedt Dorcas aan voedseltransporten en voedselzekerheidsprojecten waarmee mensen in hun eigen levensonderhoud leren voorzien, bijvoorbeeld door een opleiding te volgen of met een microkrediet een bedrijf te starten. Een boodschapje extra doen voor voedsel en voedselzekerheid kan ook nu nog na de Dorcas Voedselactie via webshop.dorcas.nl.

Een blijk van medeleven
‘De visie van Dorcas is om Gods liefde uit te dragen in het geven van uitzicht aan mensen in nood en diepe armoede. Dit hebben ruim tienduizend vrijwilligers tastbaar gemaakt tijdens de negentiende Dorcas Voedselactie,’ aldus Dorcas-directeur Joeke van der Mei. ‘Door jarenlange ervaring weten we dat een voedselpakket voor mensen in nood en armoede vaak meer betekent dan voorlopig brood op de plank. Een voedselpakket is een blijk van meeleven van iemand ver weg. Ditzelfde geldt voor het mogelijk maken van voedselzekerheidsprojecten waardoor kwetsbare mensen toch op eigen benen gaan staan. We zijn daarom dankbaar voor iedereen die met vrijwilligerswerk, een donatie of een boodschapje extra zijn of haar betrokkenheid bij mensen in nood en diepe armoede heeft laten zien!’

Bron: Dorcas

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close