Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Oranje Fonds ontvangt bijdrage van Provincie Limburg

11 december 2014

De Provincie Limburg en het Oranje Fonds tekenden vandaag een overeenkomst voor het Samenwerkingsfonds Limburg. De provincie levert in 2014, 2015 en 2016 een bijdrage van in totaal € 250.000,= voor sociale initiatieven in de provincie. Het Oranje Fonds besteedt minimaal ditzelfde bedrag en is verantwoordelijk voor de selectie van de projecten en administratieve verantwoording. Met het Samenwerkingsfonds Limburg zal de komende jaren een groot aantal kleine en grote maatschappelijke initiatieven in de provincie Limburg kunnen starten of uitbreiden. 

door Redactie Vf

Ronald van der Giessen, directeur Oranje Fonds: ‘Het Oranje Fonds is zeer verheugd met deze bijdrage van de provincie Limburg. Met het Samenwerkingsfonds Limburg hopen we in de komende jaren een flink aantal initiatieven te kunnen steunen. Bovenal hopen we dat meer organisaties die aan de doelstellingen van het Oranje Fonds voldoen, een beroep gaan doen op de financieringsmogelijkheden.’ 

Gouverneur Bovens van de Provincie Limburg vult aan: ‘Met dit fonds geven we de inzet van bewoners voor gemeenschapsinitiatieven in Limburg de ruimte. Het is een vliegwiel voor burgerinitiatieven in Limburg. Dat doet onze samenleving goed.’

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk. Het afgelopen jaar steunde het met € 28,7 miljoen initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds. 

Organisaties die een beroep willen doen op het Samenwerkingsfonds Limburg kunnen hiervoor een reguliere aanvraag doen bij het Oranje Fonds via www.oranjefonds.nl.

Bron: Oranje Fonds

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close