Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Nederlands publiek stemt op Appeltjes van Oranje 2015

8 december 2014

In mei 2015 reikt Koningin Máxima voor de dertiende keer de Appeltjes van Oranje uit. De jaarlijkse prijs van het Oranje Fonds draait dit jaar om het thema Beter voor elkaar!, voor initiatieven die sociaaleconomische kansen van mensen verbeteren zodat zij meer of beter mee kunnen doen in de maatschappij. Het Nederlandse publiek kan in de week van 8 tot en met 14 december meestemmen op zijn of haar favoriet in de eigen regio. 

door Redactie Vf

Stemweek start op 8 december
Stemmen kan vanaf maandag 8 december 09.00 uur tot zondag 14 december middernacht via www.oranjefonds.nl/appeltjes. Voor de stemronde is Nederland verdeeld in vier regio’s, met elk 10 kanshebbers. De publieksstemmen bepalen, samen met een landelijke selectiedag in januari, wie de acht genomineerden worden.  

Dit jaar vestigt het Oranje Fonds de aandacht op een groep mensen die het om sociaaleconomische redenen lastig vinden om mee komen in onze maatschappij. Sociaal isolement ligt dan op de loer. De prijs Ronald van der Giessen, directeur van het Oranje Fonds, licht toe: “Gelukkig zijn er in Nederland ook veel mensen die zich inzetten om deze groep mensen te betrekken. We zijn heel benieuwd naar de favorieten van Nederland en hopen dan ook dat iedereen zijn of haar stem uitbrengt. Zo geven we samen extra aandacht aan mooie initiatieven die mensen in Nederland voor elkaar organiseren.”

De Appeltjes van Oranje is een jaarlijkse prijs van het Oranje Fonds voor initiatieven die op succesvolle wijze verschillende groepen mensen verbinden en een inspiratie zijn voor anderen. De prijs bestaat uit een bronzen beeldje, gemaakt door Prinses Beatrix, en een geldbedrag van € 15.000,-. 

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven met geld, kennis en contacten. Afgelopen jaar besteedde het € 28,7 miljoen aan organisaties die een betrokken samenleving bevorderen in het Koninkrijk der Nederlanden. Door deze bijdragen ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plaats in de samenleving. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn al sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds. 

Bron: Oranje Fonds

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Close