Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Nationale Actieweek Stop Ebola sluit af met 7.411.839 euro

1 december 2014

De Giro555 actieweek voor Stop Ebola is afgesloten met een voorlopig eindbedrag van 7.411.839 euro. Dit bedrag werd vrijdag 28 november bekend gemaakt door Claudia de Breij vanuit Beeld en Geluid. Voor een actie die nog maar 3 weken loopt is dat een hoge opbrengst.

door Redactie Vf

In totaal bezochten ruim 90 duizend mensen vandaag de actiewebsite en er belden 20.596 mensen om een gift te doen. Giro555 blijft nog tot februari 2015 open voor giften voor de actie Stop de Ebola Ramp.

‘Een fantastische dag met een prachtige opbrengst,’ concludeert actievoorzitter Henri van Eeghen. ‘Vandaag kwam alles bij elkaar dankzij de NPO en de gezamenlijke omroepen en de vele BN'ers die in Beeld en Geluid in het belpanel zaten.’ ‘We wisten dat het lastig is voor mensen om een goed beeld te krijgen van zo’n slepende ramp, waarvan de omvang moeilijk zichtbaar te maken is. Maar we moesten in actie komen om alles te geven voor hulp aan de slachtoffers van ebola. Giro555 ontving steun uit de meest onverwachte hoeken, er klonk applaus, er klonk kritiek, er werd gebeden, er werd gediscussieerd, er zijn miljoenen berichten gedeeld via sociale media zoals Twitter en Facebook. En boven alles is er heel veel geld gegeven voor hulp aan de slachtoffers.’

Bron: Samenwerkende hHulporganisaties

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Close