Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Burgemeester Eberhard van der Laan en presentatrice Lucille Werner maken Business Walk of Fame winnaars bekend

28 november 2014

Op 3 december, Wereldgehandicaptendag, maken Burgemeester van Amsterdam, Eberhard van der Laan, Klaas de Boer, directeur Dienst Zuidas en Lucille Werner de winnaars van de Business Walk of Fame bekend, een nieuw initiatief van de Lucille Werner Foundation.

door Redactie Vf

De Business Walk of Fame is een promenade van tegels met daarin sterren voor bedrijven die zich inzetten voor een toegankelijke arbeidsmarkt. De Business Walk of Fame ligt centraal in het (inter)nationaal bruisend hart van het bedrijfsleven, in Zuidas te Amsterdam. De Lucille Werner Foundation is vereerd dat de sterren-tegel ontworpen is door de Amsterdamse kunstenaar Henk Schiffmacher.

Eberhard van der Laan, Burgemeester Amsterdam: “De Lucille Werner Foundation opent de ogen en laat bedrijven de positieve invloed zien van een divers personeelsbestand. De gemeente steunt het initiatief voor de Business Walk of Fame van harte en hoopt dat het bedrijven motiveert zich in te zetten voor een toegankelijke arbeidsmarkt.”

Genomineerden
Werknemers met een handicap uit heel Nederland hadden tot 3 oktober de tijd om het bedrijf waar zij succesvol werkzaam zijn op te geven voor de Business Walk of Fame. Er zijn prachtige en inspirerende aanmeldingen binnen gekomen. Een zorgvuldig uitgekozen jury bestaande uit Bernard ter Haar, Ministerie SZW, Bert van Boggelen, De Normaalste Zaak, Bruno Bruins, UWV, Harry van de Kraats, AWVN, Jos Werner, MEE Nederland, Lidy Schilder, Blik op Werk, Marjolein ten Hoonte, Randstad, René Paas, Divosa, Sigrid Verweij, VNO-NCW en Simon van Driel, MVO Nederland hebben vanaf 3 oktober kunnen stemmen op de verschillende bedrijven.

De volgende bedrijven maken kans op een felbegeerde ster in de Business Walk of Fame:

Meest toegankelijke werkgever groot bedrijf

 • ABN AMRO/Beter
 • Leaseplan Nederland
 • Shell Nederland

Meest toegankelijke werkgever MKB

 • Bouwhuis Tuinen
 • De Verbinding BV
 • Imotions BV

Creativiteitsprijs

 • IBM
 • Tence inzetburo
 • UMC Utrecht

Aanmoedigingsprijs

 • Belastingdienst Apeldoorn
 • DSM
 • Ziggo

De tegels voor meest toegankelijke werkgever groot bedrijf en MKB worden onthuld door Burgemeester Eberhard van der Laan en Lucille Werner. Voorafgaand aan de onthulling zal Lucille Werner, samen met afgevaardigden van de genomineerde bedrijven, om 09.00 uur de gongslag luiden op de AEX beurs om de samenleving te laten zien dat een divers personeelsbestand de meest succesvolle is.

Lucille Werner: “In een tijd waarin het bedrijfsleven kritisch wordt gevolgd door de overheid omtrent de participatiewet, willen wij bedrijven nu juist stimuleren en belonen.”

De Lucille Werner Foundation wil een sterke positie voor mensen met een handicap in Nederland. Het initiëren van spraakmakende tv-programma's en het creëren van werk staan hierbij centraal. Door een krachtig en positief imago neer te zetten, zullen mensen met een handicap makkelijker integreren in de samenleving.

Bron: Lucille Werner Foundation

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close