Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Boek: Fondsenwerving voor de gezondheidszorg

22 november 2014

In november 2014 verscheen het boek Fondsenwerving voor de  gezondheidszorg: succesvol ontwikkelen van nieuwe geldstromen van Sofie Bienert, Fusien Verloop en Hans van der Westen. Een praktisch hulpmiddel voor iedereen die op zoek is naar alternatieve financieringsbronnen voor de gezondheidszorg. 

door Redactie Vf

Nederlanders geven  massaal aan goede doelen en veel van hen aan fondsen die zich inzetten voor ziektebestrijding en gezondheid. Tegelijk laat de overheid steeds meer initiatief over aan zorginstellingen om met krappere budgetten de best mogelijke zorg te verlenen. De tijd lijkt rijp voor een substantiële derde geldstroom in de gezondheidszorg. De afgelopen vijfentwintig jaar hebben uiteenlopende zorginstellingen met fondsenwerving gepionierd, vaak met veel succes. Deze pioniers hebben ervaren dat Nederlanders vaak veel verder zijn in hun bereidheid om te doneren of te sponsoren, dan interne ‘stakeholders’ verwachten. Geven aan een zorginstelling is inmiddels normaal en een alternatief voor geven aan goede doelen. Ook de veronderstelde risico’s zoals een laag rendement op geïnvesteerde tijd en budget, afhankelijkheid van sponsoren en ethische dilemma’s in relatie tot patiënten blijken in de praktijk eenvoudig te ondervangen.

In dit boek staan praktijkvoorbeelden van zorginstellingen met de relevante technieken en vele tips van de auteurs, die vanuit adviesbureau Leenaers Verloop Van der Westen veel ervaring hebben met sponsoring en fondsenwerving in de zorgsector.  

Fondsenwerving voor de  gezondheidszorg: succesvol ontwikkelen van nieuwe geldstromen verschijnt bij Walburg pers te Zutphen -- € 17,50 -- 128 p.

Bron: Vakblad Fondsenwerving

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close