Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Hulporganisaties en Min. BuZa gaan samenwerken bij werving hulpverleners

18 november 2014

Hulporganisaties zijn dringend op zoek naar personeel om te worden uitgezonden naar ebola-gebieden. Daarom gaan Nederlandse hulporganisaties en het ministerie van Buitenlandse Zaken samenwerken bij de werving en selectie van personeel. Dat is nodig om nu en op lange termijn te zorgen dat de hulpverlening op volle sterkte blijft. Hulporganisatie Save the Children lanceert daarvoor vandaag de website www.ebolajobs.nl.

door Redactie Vf

Door gevolgen van de ebola uitbraak zijn er nog nauwelijks functionerende gezondheidsstructuren. De inzet van lokale professionals die hulp verlenen en die daarin juist de kracht zijn, zoals bij andere rampen, is ontoereikend. De bestrijding van ebola vraagt een intensieve en specifieke benadering op grote schaal.

Hulporganisaties zoeken via de website medewerkers in allerlei functies: van medisch personeel tot logistiek- en schoonwaterdeskundigen en managers voor korte en langere termijns inzet. “We hebben nu de kans om grip te krijgen op de situatie”, zegt Save the Children directeur Pim Kraan. “Zonder drastisch ingrijpen van de internationale gemeenschap kan het aantal slachtoffers oplopen tot honderdduizenden mensen.”

Minister Ploumen van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking: “De gezondheidszorg in de getroffen landen is ingestort door de uitbraak van ebola. De inzet van goed opgeleid medisch personeel en andere hulpverleners is dan ook onmisbaar in de aanpak van deze ramp. “

De samenwerking binnen ebolajobs.nl betekent dat hulporganisaties gezamenlijk de selectie van kandidaten organiseren. Zo hopen ze sneller en efficiënter meer mensen te kunnen werven. Voor mensen die interesse hebben in werken in ebola-gebieden, heeft de samenwerking als voordeel dat ze op één plek informatie kunnen vinden over welke functies beschikbaar zijn, wat daarvoor de eisen zijn en hoe zich te registreren.

Minister Ploumen: “Deze website is een prima manier om de juiste mensen zo snel mogelijk op de plek te krijgen waar ze het hardst nodig zijn. “

De website, www.ebolajobs.nl, is een initiatief van kinderrechtenorganisatie Save the Children, het ministerie van Buitenlandse Zaken en webbureau Netwerven. De bij Giro555 aangesloten hulporganisaties ondersteunen het initiatief en gaan voor hun werving gebruik maken van ebolajobs. 

Bron: Samenwerkende Hulporganisaties

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Close