Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Afsluiting nationale actieweek ebola-slachtoffers met belpanel

17 november 2014

De Nationale Actieweek voor de slachtoffers van ebola wordt vrijdag 28 november afgesloten met een grote actie bij Beeld en geluid op het Media Park in Hilversum. Net als vorig jaar bij de Giro555-actie voor de Filipijnen nemen Bekende Nederlanders van 6 uur ’s morgen tot 24.00 uur ’s nachts in het belpanel plaats. Bekende namen als Isa hoes, Anita Witzier, Arjen Robben,  Robin van Persie, Louis van Gaal, Hadewych Minis en minister Ploumen, roepen komende week al in tv- en radiospots het Nederlands publiek op om ebola slachtoffers te helpen door te geven aan Giro555.

door Redactie Vf

Het evenement op vrijdag 28 november en de RTV-spots komen tot stand in samenwerking tussen de NPO en de samenwerkende hulporganisaties. De hulporganisaties en de NPO zijn nog in gesprek over een verdere invulling van dit afsluitende evenement van de Nationale Actie. Zij bekijken de komende week hoe radio en televisie verder kan bijdragen aan de Nationale Actie Stop de ebola-ramp.

Giro555-Actievoorzitter Henri van Eeghen: “Hoe de actie er precies uit gaat zien is niet alleen aan ons, maar vooral aan het Nederlandse publiek. We rekenen op de creativiteit van alle Nederlanders - bekend en niet bekend - om op hun eigen manier acties op te zetten en geld op te halen voor de slachtoffers van deze verschrikkelijke ebola-ramp. En net als vorig jaar rekenen we ook weer op het enthousiasme en de creativiteit van alle omroepen en radio- en televisieprogramma’s om verslag te doen van deze bijzondere dag in het hele land en vanuit Beeld en Geluid, die ook dit jaar weer belangeloos meewerken.”

Nationaal en internationaal zijn vele acties voor slachtoffers van ebola. In Canada, Groot Brittannië en Zweden worden Nationale Acties gevoerd. Maandag 17 november presenteerde Bob Geldof zijn nieuwe versie van Band Aid, met tal van internationale artiesten. In Nederland presenteerde Music Against Disease vandaag de websiteebolahitstheworld.nl, waar mensen muziek kunnen aankopen waarvan de opbrengst naar Giro555 gaat. Sara Kroos en Dolf Jansen doneren de opbrengsten van hun voorstelling aan Giro555.

Bron: Samenwerkende Hulporganisaties

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close