Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

3400 Aanmeldingen voor Burgerhulpnetwerk Rode Kruis

13 november 2014

Sinds de start van de werving op 1 november hebben zich 3400 mensen aangemeld voor Ready2Help, het nieuwe burgerhulpnetwerk van het Rode Kruis.

door Redactie Vf

Het gaat om een netwerk van behulpzame burgers die bij grote rampen of calamiteiten kunnen worden opgeroepen. Zij zullen worden ingezet als aanvulling op de hulpverlening van reguliere hulpdiensten en het Rode Kruis. Dat kan bijvoorbeeld met praktische hulp, zoals het vullen van zandzakken, spullen sjouwen of opruimen, logistieke hulp zoals helpen bij vervoer van mensen of met specifieke vaardigheden zoals het kunnen helpen met tolken in een vreemde taal. Het gaat dus niet om Eerste Hulpverleners. Iedereen die bij grote rampen of calamiteiten wil helpen, kan zich nog steeds aanmelden voor Ready2Help via www.ready2help.nl

Gijs de Vries, algemeen directeur van het Rode Kruis: “We zijn hier ontzettend blij mee. We hadden voor de oefening een minimum van 1000 aanmeldingen in gedachten, en dat is ruimschoots overschreden; Nu hebben we een uitstekend uitgangspunt voor de oefening, die essentieel is om dit initiatief te testen en te ontwikkelen.” De hulporganisatie gaat zich de komende tijd inzetten om nog meer mensen te werven. “Dit is een mooi begin, maar er zijn nog veel meer mensen nodig. Ready2Help moet uitgroeien tot een landelijk netwerk van tienduizenden mensen die we kunnen oproepen in geval van nood,” aldus De Vries.

Oefening
De oefening in februari 2015 zal waarschijnlijk uitgaan van een overstromingsscenario waarbij grote groepen mensen getroffen worden en er op verschillende manieren hulp geboden moet worden. Het doel van de oefening is te zien of het oproepsysteem werkt en op welke manier mensen gehoor geven aan de oproep van het Rode Kruis. 

Bron: Rode Kruis

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close