Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Giro555: In 5 dagen tijd 1.450.779,55 Euro binnen voor hulp aan ebola-slachtoffers

12 november 2014

De eerste 5 dagen van de Nationale Actie Stop de ebola-ramp heeft Giro555 1.450.779,55 Euro ontvangen. “Per dag nemen de bedragen toe die binnenstromen.”,  zegt actievoorzitter Henri van Eeghen.

door Redactie Vf

Nationale Actieweek Stop de ebolaramp van 23 tot 28 november
Giro555 heeft van 23 tot 28 november 2014 uitgeroepen tot nationale actieweek. “We roepen iedereen op die week in actie te komen voor de slachtoffers van de ebolaramp; scholen, bedrijven, redacties van rtv-rogramma’s en alle mensen in Nederland. We streven naar een bedrag van 15 miljoen euro om direct hulp te kunnen verlenen aan de slachtoffers van ebola“, aldus van Eeghen.  

Nederland komt op stoom voor de nationale actie Stop de ebolaramp. De gemeente Lingenwaard doneert € 11.000 aan Giro555; één euro voor elke inwoner. Zo’n 70 Studenten in Tilburg organiseren een informatie- en inzamelingsactie ‘Stop Ebola Act Now (SEAN)’. Medewerkers van FrieslandCampina  en Mammoet  (heavy lifting) zijn in actie voor Giro555. In Europa en de rest van de wereld worden acties gestart. Duitsland, Groot-Britannië, Zweden en Canada voeren ook een nationale actie. Google en Facebook zijn wereldwijde acties gestart. Bob Geldof heeft aangekondigd dat de line-up bekend is voor de nieuwe Band Aid-song, om geld mee op te halen voor de strijd tegen ebola. Er is niet eerder via Giro555 een nationale actie gehouden vanwege een ziekte.

Facebook Actie Ebola

Van Eeghen: `Er is geen tijd te verliezen. De ebolauitbraak in West-Afrika is allang niet meer alleen een medische crisis. Het is een humanitaire ramp die miljoenen mensen raakt. Het aantal slachtoffers blijft razendsnel stijgen. Hulporganisaties zijn al vele maanden bezig met deze uitputtingsslag en hebben dringend behoefte aan meer financiële middelen om de noodhulp verder uit te kunnen breiden.‘

Bij de start van de actie stond er  200.322,91 euro op de rekening van Giro555. Giften die sinds het sluiten van de laatste actie binnen zijn gekomen worden als startbedrag voor de actie Stop de ebolaramp meegenomen.

Bron: Samenwerkende Hulporganisaties

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Close