Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Samenwerkende hulporganisaties lanceren nationale actie ‘Stop de ebola-ramp!’

5 november 2014

De samenwerkende hulporganisaties openen Giro555 en roepen Nederlanders op om de actie ‘Stop de ebola-ramp’ te steunen. Het is de eerste keer in de geschiedenis van Giro555 dat er een nationale actie wordt gehouden vanwege een ziekte.

door Redactie Vf

Nationale actie
Vanaf vandaag zenden alle radio en televisiestations spots uit om aandacht te vragen voor de nationale actie. Via www.giro555.nl kan iedereen op de hoogte blijven van de hulpverlening aan de slachtoffers van de ebola-ramp. Giro555 roept het publiek op massaal in actie te komen en te doneren.

Dringend meer hulp nodig
Actievoorzitter Henri van Eeghen reisde de afgelopen dagen door Sierra Leone en zag de verstrekkende gevolgen van de ramp. ‘Deze ramp is anders dan alle andere rampen. Complete samenlevingen zijn verlamd. Er is behoefte aan medische zorg, niet alleen voor het behandelen van ebola-patiënten maar ook voor de reguliere gezondheidszorg. Er zijn materialen nodig als beschermende kleding en ontsmettingsmiddelen, maar ook voedselhulp en opvang van weeskinderen. Hulporganisaties zijn al maanden bezig in de getroffen gebieden. Om de hulp verder op te schalen is dringend behoefte aan financiële middelen.’

Bij uitzonderlijke humanitaire rampen slaan 10  hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555.  Zij werken daarbij samen met de Nederlandse omroepen en  vragen heel Nederland om zich aan te sluiten. Via Giro555 voeren de samenwerkende hulporganisaties gezamenlijk actie om mensen in Nederland te vragen geld te storten voor hulp aan slachtoffers van rampen. Namens de hulporganisaties houdt Giro555 het Nederlandse publiek voortdurend op de hoogte over de ramp, de hulpverlening en de bestedingen van het Nederlandse geld. Aangesloten organisatie zijn CARE Nederland, Cordaid Mensen in Nood, ICCO & Kerk in Actie, Nederlandse Rode Kruis, Oxfam Novib, Save the Children, Stichting Vluchteling, Terre des Hommes, UNICEF Nederland en World Vision.

Bron: Samenwerkende Hulporganisaties

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Close