Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Mobillion start crowdfundingplatform voor sportverenigingen

4 november 2014

Vanwege sterk afnemende subsidies en sponsorinkomsten is het voor veel sportverenigingen moeilijk het hoofd boven water te houden, laat staan om specifieke wensen te realiseren. Het Arnhemse bedrijf Mobillion dat actief is op het gebied van online fondsenwerving voor goede doelen, lanceert daarom een crowdfunding platform speciaal voor sportverenigingen. 

door Redactie Vf

Via het platform steundeclub.nl wordt heel Nederland opgeroepen om zich in te zetten voor het behoud van sportverenigingen. De eerste pilot verenigingen zijn al gestart met het genereren van inkomsten via het platform. Geïnteresseerde sportverenigingen kunnen zich aanmelden op www.steundeclub.nl

Crowdfunding is een manier om een project te financieren en tegelijkertijd draagvlak, betrokkenheid en bekendheid bij een groot publiek te creëren. Steundeclub.nl is een crowdfundingplatform specifiek voor sportverenigingen en ontstaan vanuit passie voor sport. Verenigingen kunnen projecten op steundeclub.nl plaatsen en (particuliere) investeerders vragen om een financiële bijdrage. Denk bij projecten aan een kunstgrasveld, nieuwe kleedkamers of een digitaal scorebord. Door middel van veel donaties is het uiteindelijk mogelijk om een project te realiseren. Steundeclub.nl legt de nadruk op de breedte van sportverenigingen, met projecten waar zo veel mogelijk mensen binnen de vereniging profijt van hebben. 

Op steundeclub.nl maken verenigingen eenvoudig een gepersonaliseerde clubpagina aan. Het is mogelijk om meerdere projecten op een clubpagina aan te maken. Bezoekers van de clubpagina kunnen een project steunen door te doneren of door zelf een geldinzamelingsactie voor het project te starten, zoals een sponsorloop of het bakken van oliebollen. 

Inmiddels zijn er negen (pilot) verenigingen gestart met steundeclub.nl om inkomsten te verkrijgen voor hun vereniging. Dit zijn de Apeldoornse clubs A.V.V. Columbia (voetbal) en A.R.T.V. De Adelaar (wielersport), Haag Atletiek en korfbalvereniging H.K.V. Achilles uit Den Haag, Rugby Club Tilburg en Hockeyclub Tilburg, Rugby Club Zwolle, voetbalvereniging sc Westervoort en Studenten Tennisvereniging TAM uit Groningen. 

Bron: Steun de club

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close