Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Fonds Gehandicaptensport en Aegon versterken samenwerking

3 november 2014

Op zaterdag 1 november hebben Nike Boor, directeur van Fonds Gehandicaptensport en Otto van der Harst, directeur communicatie van Aegon Nederland hun handtekening gezet onder de verlenging van het contract tussen beide partijen. Dit gebeurde in de Amsterdam ArenA, voorafgaande aan de thuiswedstrijd van Ajax tegen FC Dordrecht onder toeziend oog van 250 vrijwilligers, sponsors, sporters en andere mensen die Fonds Gehandicaptensport helpen om invulling te geven aan de missie ‘sport voor iedereen met een handicap structureel mogelijk te maken’.

door Redactie Vf

Fonds Gehandicaptensport en Aegon verdiepen hun samenwerking om zo de sporters met een handicap blijvend te ondersteunen en verlengen het lopende contract tot eind 2017. Met de financiële toezegging van Aegon zal Fonds Gehandicaptensport Special Olympics Nederland en het aangepast roeien van de Koninklijk Nederlandse Roeibond voor een langere periode ondersteunen.

Special Olympics Nederland maakt deel uit van een wereldwijde beweging in 170 landen die zich inzet om het leven van mensen met een verstandelijke beperking te verbeteren door middel van het organiseren van sportevenementen. Op lokaal, regionaal, landelijk en internationaal niveau zijn er jaarlijks evenementen waar de sporters kunnen schitteren. Hoogtepunt volgend jaar zijn de World Games die van de zomer in Los Angeles georganiseerd worden. Aegon is naast Rabobank de belangrijkste partner van Special Olympics Nederland tijdens deze sportevenementen.   

Door de samenwerking met Aegon kan Fonds Gehandicaptensport ook meer ondersteuning geven aan het aangepast roeien dat door de Koninklijke Nederlandse Roeibond wordt georganiseerd.

De ondersteuning van Fonds Gehandicaptensport doet Aegon op basis van het 1%FairShare® concept. Aegon is een van de vijf founding partners van dit unieke sponsormodel. Sportsponsors besteden 1% bovenop hun sponsorbudget aan de gehandicaptensport, omdat 1% van de sporters in Nederland te maken heeft met een handicap. Hiermee worden zowel mensen met een verstandelijke als ook met een lichamelijke handicap ondersteund.

Als1Team
Fonds Gehandicaptensport, Ajax en hoofdsponsor Aegon werken momenteel samen in de campagne ‘Als1Team’. Deze campagne heeft als doel om geld in te zamelen om zo 5% meer sporters met een handicap op de voetbalvelden te verwelkomen en tevens om de bekendheid van het Fonds bij het voetbalpubliek te vergroten. Zowel Ajax 1 als Jong Ajax en de Ajax Dames spelen tijdens de uitwedstrijden in Nederland en België tot eind van 2014 in een uitshirt met daarop het logo van Fonds Gehandicaptensport in plaats van het logo van Aegon.

Bron: Fonds Gehandicaptensport

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Close