Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Nederlands goed doel genomineerd voor internationale innovatieprijs

30 oktober 2014

De Amerikaanse organisatie achter de Caplow Children’s Prize, de grootste humanitaire prijs gericht op het redden van kinderlevens in de wereld, heeft het Nederlandse goede doel Max Foundation genomineerd voor een nieuwe innovatieprijs, namelijk de Data for Life Prize 2014.

door Redactie Vf

Data for Life is een nieuw prijsprogramma van $100,000 verdeeld over twee winnaars dat helpt bij het identificeren van de beste aanpak voor het terugdringen van kindersterfte in de wereld. De Data for Life Prize nodigt organisaties uit om een succesvolle - doch onbekende - levensreddende interventiemethode voor kinderen onder de 5 jaar in te dienen voor meer diepgaande studie. De twee winnaars krijgen beiden $50,000 om een onafhankelijk onderzoek naar hun interventiemethode te bekostigen, teneinde bewijs te verzamelen voor hun in de praktijk succesvolle methode. 

De volgende acht organisaties zijn genomineerd: Global Emergency Care, World Health Partners, African Population and Health Research Center, Max Foundation, International Centre for Diarrheal Disease Research, Malaria and Childhood Illness Uganda, Omnimed en Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health. De twee winnaars worden in december bekend gemaakt.

Over Max Foundation
De combinatie van het slaan van waterputten, de aanleg van sanitatievoorzieningen, zoals latrines en het geven van voorlichting over hygiëne - de WASH methode - blijkt de meest effectieve en efficiënte manier om kindersterfte in de wereld terug te dringen en kinderen een gezonde toekomst te geven.

Max Foundation is een non-profit organisatie die projecten op het gebied van WASH financiert in de meest arme gebieden in Bangladesh. Daar is de kindersterfte hoog door de erbarmelijke hygiënische omstandigheden en bereiken we veel mensen door de hoge bevolkingsdichtheid. In tien jaar tijd kregen meer dan een miljoen mensen in 2.700 Bengaalse dorpen toegang tot schoon drinkwater en latrines. In combinatie met degelijke hygiënevoorlichting biedt de stichting kinderen in Bangladesh de grootste kans op een gezonde toekomst.

Door bedrijfsmatig en rendementsgericht te werk te gaan en relevante componenten, zoals het trainen van vroedvrouwen, toe te voegen om het programma nog effectiever te maken, hebben we onze eigen WASH-methode ontwikkeld: Max-WASH. Wij werken altijd samen met lokale organisaties en de lokale bevolking.

Bron: Max Foundation

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close