Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

3FM DJ Gerard Ekdom ambassadeur van Stg. ALS Nederland

28 oktober 2014

Gerard Ekdom, radio-dj bij 3FM, gaat zich als ambassadeur structureel inzetten voor het vergroten van de bekendheid van de dodelijke spier- en zenuwziekte Amyotrofische Laterale Sclerose (ALS) en het werven van fondsen voor Stichting ALS Nederland.

door Redactie Vf

Gerard Ekdom over zijn rol als ambassadeur van Stichting ALS Nederland: “Bijna tien jaar geleden verloor ik mijn moeder aan ALS. Ze was slechts 53 jaar toen ze stierf aan deze vreselijke ziekte. Ik heb daardoor van heel dichtbij meegemaakt wat ALS met iemand doet en met zijn of haar omgeving. Het heeft een enorme impact op mij gehad. Zo erg zelfs dat ik jarenlang nauwelijks over de ziekte durfde te praten. Maar de tijd is nu gekomen om mijn steentje bij te dragen aan het vechten tegen deze ziekte. Om dat structureel en heel gericht te gaan doen voelt het goed om me nu als ambassadeur voor Stichting ALS Nederland in te gaan zetten. Om zodoende nog meer bekendheid en hopelijk ook geld op te halen voor onderzoek. Deze ziekte moet chronisch worden! Ik weet haast wel zeker dat mijn moeder nu heel trots op me zou zijn!"

Gorrit-Jan Blonk, directeur Stichting ALS Nederland: “Met ontzettend veel respect kijken we als Stichting naar Gerard Ekdom en zijn dankbaar dat hij zich, zeker na de ongelooflijk nare periode die hij met zijn moeder heeft meegemaakt, nu wil gaan inzetten voor onze Stichting. Wij zijn er van overtuigd dat Gerard met zijn charismatische uitstraling een positieve invloed zal hebben en de boodschap kan overbrengen op, met name, de jeugdige luisteraars van 3FM en de rest van Nederland.”

Gerard presenteert iedere werkdag tussen 12.00 en 14.00 uur het programma Effe Ekdom. Daarnaast is hij bekend van het Glazen Huis van 3FM Serious Request. Ook won hij in 2012 Televizier Talent Award. 

Bron: Stichting ALS Nederland

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close