Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

dance4life lanceert campagne Ermelo4Ermelo

24 oktober 2014

Reclamebureau Selmore heeft een awareness campagne ontwikkeld voor dance4life om Nederlanders bewust te maken van de wereldwijde aidsproblematiek: Ermelo4Ermelo. Met de campagne wil dance4life laten zien dat aids nog lang niet onze wereld uit is. 

door Redactie Vf

Aids is wereldwijd één van de belangrijkste doodsoorzaken onder jongeren, maar is tegelijkertijd voor veel Nederlandse jongeren een ver-van-mijn-bed-show. Door Nederlandse en Zuid-Afrikaanse plaatsnamen aan elkaar te koppelen, moeten de schokkende cijfers dichterbij komen.
 
Aids doodsoorzaak #1 onder jongeren in Ermelo
In de radio- en tv-commercial, outdoor en online worden verschillende feiten voorgelegd waar men niet omheen kan. Zo is aids doodsoorzaak nummer 1 onder jongeren in Ermelo. Ook is 1 op de 10 jongeren in deze gemeente geïnfecteerd met hiv. Onder zwangere vrouwen ligt dat percentage nog veel hoger: 40 procent van hen is geïnfecteerd met het virus. Vervolgens legt dance4life uit dat het hier een Zuid-Afrikaanse gemeente betreft met dezelfde naam.
 
Nederland en Zuid-Afrika kennen diverse gelijknamige gemeenten. In Ermelo, Amsterdam, Amersfoort, Delft, Dordrecht, Eindhoven, Gouda, Haarlem, Middelburg, Rotterdam en Utrecht wordt lokaal campagne gevoerd. Door middel van geo-targeted banners gebeurt hetzelfde online. Tevens worden interactieve abri’s ingezet waar mensen een quiz doen om hun kennis over Aids te testen. 

Bekijk hier de TV-commercial. 

Bron: dance4life

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close