Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Global Awards for Fundraising Uitgereikt

17 oktober 2014

Op woensdagavond 15 oktober 2014 vond tijdens het 35e Internationale Fundraising Congres (IFC), in Noordwijkerhout, de uitreiking plaats van de Global Awards for Fundraising. De winnaars werden onderscheiden in drie categorieën en kwamen uit: Australië, Denemarken, en Italië. 

door Redactie Vf

Big Idea, Small Budget: winnaar - Ronald McDonald House, Australië
Dit jaar ging de onderscheiding naar Ronald McDonald House Stronger Together campagne, met als doel: het bouwen van een nieuw Ronald McDonald huis in Perth (Australië). Tijdens de campagne is er 22 miljoen AUS opgehaald bij onder andere fondsen, bedrijven, individuele gevers en de overheid. 

De winnaar van deze prijs is een kleine tot middelgrote organisatie die in de afgelopen 12 tot 24 maanden met een klein budget succesvol een nieuw(e) fondsenwervings concept/geldstroom heeft gerealiseerd. 

Shortlisted waren: Cancer Care West for The Road to Inis Aoibhin - Donegal to Galway 240k cycle (Ireland); CRIS Cancer Foundation for Works that Value Lives (Spain)

Innovative Fundraising Campaign: winner - DanChurchAid, Denemarken
De prijs voor meest innovatieve fondsenwervingscampagne ging dit jaar naar DanChurchAid voor de 'Give Malawi a Lifeline' campagne. Deze campagne werd gehouden in samenwerking met Bilka, een Deense warenhuisketen. Het doel was om binnen drie jaar 6,5 miljoen kronen op te halen, om zo de renovatie van twee gezondheidscentra voor zwangere vrouwen en jonge kinderen te kunnen bekostigen. Dit doel werd echter al binnen vier maanden gehaald, en daarom werd er een nieuw doel gesteld. 20 Miljoen kronen ter ondersteuning van nog eens 8 gezondheidscentra. Inmiddels is er al 16,1 miljoen kronen opgehaald.

Shortlisted waren: Microfinance and Communicty Development Institute (MACDI) for the Investors and Succesful Biogas Microfinance Businesswomen (Vietnam); Peter MacCallum Cancer Foundation for its Premium Acquisition campaign, May 2013 (Australia)

The Global Fundraiser: winner – Stefano Malfatti, Fondazione Don Gnocci ONLUS, Italy
Winnaar in de laatste categorie is Stefano Malfatti, Head of Fundraising bij Fondazione Don Gnocci ONLUS. Hij kreeg de prijs voor zijn energievolle aanpak van de fondsenwerving en zijn recente succes bij de organisatie die zich bezig houdt met specialistische revalidatie en zorg. Stefano heeft belangrijke nieuwe initiativen ontwikkeld alsmede een verdubbeling van legaten gerealiseerd. In de laatste vijf jaar zijn de opbrengsten uit legaten de € 20 miljoen gepasseerd. 

Shortlisted waren: Johann Fox, Children's Medical & Research Foundation (Ireland); Luis Fernando Donadio, Oswaldo Cruz Foundation, Fiocruz (Brazil)

Kyla Shawyer,  voorzitter van het IFC-congres en CEO van de organiserende Resource Alliance, zei over de uitreiking: “The Resource Alliance is er trots op om buitengewone prestaties te belonen en daar aandacht aan te schenken, de winnaars hebben het verdiend en we feliciteren ze van harte met hun succes in de internationale goededoelensector. Want internationaal zijn de Global Awards zeker, met deelnemers en winnaars van over de gehele wereld. De Awards vormen een showcase voor de beste ideeën in fondsenwerving en vormen een inspiratie voor fondsenwervers die opzoek zijn naar innovatieve ideeën die werken.”

Bron: Redactie VFW

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close