Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Nolet deed ook greep in kas bij stichting Vrienden van de Rudolf Steiner Kliniek

9 oktober 2014

Eric Nolet, de voormalig directeur van stichting ALS, blijkt ook bij een tweede stichting bijna een ton te hebben weggesluisd. Nolet werd begin dit jaar bij stichting ALS ontslagen omdat hij ruim 92.000 euro had ontvreemd.

door Redactie Vf

Eric Nolet was naast directeur bij stichting ALS ook actief als penningmeester bij de stichting Vrienden van de Rudolf Steiner Kliniek. Volgens de Telegraaf sluisde hij ongeveer honderdduizend euro door van die stichting om de 92.000 euro die hij eerder ontvreemdde bij stichting ALS terug te betalen.

De actie van Nolet kwam aan het licht toen stichting ALS de Vrienden van de Rudolf Steiner Kliniek informeerde over de praktijken van Nolet. Hij werd toen geschorst. Nolet zegt in een reactie dat het gaat om een ‘lening’:

“Ik heb geld geleend van de Rudolf Steiner Kliniek om de schuld bij ALS terug te betalen. Ik vind dat geen verduistering. Met de Steiner Kliniek wordt een financiële regeling getroffen.”

Het geld is vooralsnog niet terugbetaald. De Vrienden van de Rudolf Steiner Kliniek gaan er niet van uit dat het geld wordt teruggegeven.

Nolet was tot begin dit jaar directeur van de stichting ALS. Hij werd ontslagen nadat bleek dat hij 92.000 euro uit de kas had ontvreemd. Naar eigen zeggen zou het gaan om een tijdelijke oplossing voor financiële problemen die waren veroorzaakt door de drukte bij stichting ALS.

De Vrienden van de Rudolf Steiner Kliniek onderzoeken op dit moment of zij juridische stappen gaan nemen tegen Nolet. Ook stichting ALS overweegt dit.

Op dit moment is Nolet werkzaam bij de Stichting Nationale Dierenzorg Wassenaar. Zij laten in een reactie weten niet op de hoogte te zijn geweest van Nolet's achtergrond. 'We zijn redelijk geschrokken', zegt bestuurslid Daan de Villeneuve. 'Maar wij staan hier natuurlijk buiten en zijn tot nu toe tevreden over zijn werk. Morgen gaat het bestuur wel in gesprek.'

Bron: Telegraaf; Omroep West

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close