Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Ex-Directeur ALS verduisterde bijna een ton

8 oktober 2014

Ex-directeur van Stichting ALS Nederland, Eric Nolet, heeft aan het begin van 2014 bijna een ton (€ 92.000,-) overgemaakt naar zijn eigen rekening.

door Redactie Vf

Het weekblad Elsevier besteedt in zijn editie van week 41 (11 oktober) uitgebreid aandacht aan de Stichting ALS en haar ‘snelle succes’. Leden van de Raad van Toezicht, Marguerite Soeteman-Reijnen en Arnout Bloys van Treslong, laten in het artikel hun licht schijnen over de razendsnelle groei die de Stichting in relatief korte tijd heeft doorgemaakt.

Beide leden van de Raad van Toezicht laten in het interview met Elsevier ook weten, dat de Stichting ALS begin dit jaar te maken heeft gehad met een poging tot verduistering door de toenmalig directeur. Goede interne controle en toezicht heeft ertoe geleid dat de poging tot verduistering van een bedrag van EUR 92.000 werd ontdekt.

Dit bedrag is direct teruggestort. Het dienstverband met de betrokken voormalig directeur is door de stichting vanzelfsprekend onmiddellijk beëindigd. Feiten- en boekenonderzoek door zowel de huisaccountant als een onafhankelijk tweede accountant heeft bevestigd dat er bij de Stichting ALS Nederland geen andere gelden zijn verduisterd. Juridische stappen jegens de toenmalig directeur worden onderzocht. De Raad van Toezicht acht het zijn verantwoordelijkheid hierover zelf naar buiten te treden.

Vooral door enkele spraakmakende publieksevenementen, reclamecampagnes en de wereldwijde Ice Bucket Challenge staat ‘ALS op de kaart’. Met de gelden die de Stichting ALS Nederland hiermee verwerft, kan zij een goed begin maken om het tweede deel van haar missie te realiseren, namelijk: ‘ALS van de kaart’. Uitgebreid en gedegen wetenschappelijk onderzoek is essentieel. Daarvoor werkt de Stichting onder meer nauw samen met het ALS Centrum en internationale partners.

Bron: Stichting ALS

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Close