Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Fonds verstandelijk gehandicapten lanceert online crowdfundingsplatform

2 oktober 2014

Fonds verstandelijk gehandicapten biedt instellingen en stichtingen een crowdfundingsplatform aan om geld op te halen voor hun projecten. Stadboerderij Caetshage in Culemborg is één van de eerste projecten dat gebruik maakt van het nieuwe platform.

door Redactie Vf

Zaterdag 4 oktober 2014 is de officiële aftrap van het platform tijdens de oogstmarkt van Stadboerderij Caetshage. Fonds verstandelijk gehandicapten biedt hiermee het eerste crowdfundingsplatform aan specifiek voor projecten voor mensen met een verstandelijke beperking. Het platform is te vinden op www.fondsverstandelijkgehandicapten.nl/projecten

‘Eigenlijk doen wij al sinds de jaren 60 aan crowdfunding voor mensen met een verstandelijke beperking, want onze jaarlijkse collecte is ook een vorm van crowdfunden. Nu bieden we het publiek de mogelijkheid om via onze website heel gericht en het hele jaar door projecten te steunen. Bijvoorbeeld een project in de buurt of een project dat inhoudelijk aanspreekt’, legt Daniëlle Schutgens, directeur van Fonds verstandelijk gehandicapten, uit.

Het doel van de actie van Stadboerderij Caetshage in Culemborg is om in drie maanden tijd een bedrag van minimaal € 25.000,- bij elkaar te krijgen. Bestemming is een goed uitgeruste boerderijkeuken en een eenvoudige, overdekte veranda voor de meewerkers (mensen met een verstandelijke beperking die op de stadsboerderij werken), naast de boerderijwinkel. Publiek en meewerkers kunnen elkaar daar ontmoeten en er kan in de wintermaanden ‘onder dak’ worden gewerkt. Enkele ‘members of the crowd’ doen zaterdag ter plekke de eerste donaties.

Instellingen en stichtingen die ook gebruik willen maken van het platform kunnen voor meer informatie contact opnemen met Karin van der Leest, telefoon 030-2363779 of kvanderleest@fondsverstandelijkgehandicapten.nl

Bron: Redactie VFW

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Close