Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Deelnemers Zuiderzee Klassieker halen € 116.568 op voor Maag Lever Darm Stichting

29 september 2014

Op zaterdag 27 september stapten 750 deelnemers op de fiets om zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar darmkanker. De Zuiderzee Klassieker is een initiatief van de Maag Lever Darm Stichting.

door Redactie Vf

Deelnemers fietsten 35, 65, 120 of 180 kilometer en haalden samen meer dan € 116.000 op! De fietsers genoten van de aangename weersomstandigheden en de bijzondere omgeving rondom de vroegere Zuiderzee. Met ruige natuur op de routes langs de Oostvaardersplassen, en de oude vissersdorpen Volendam en Edam, de Bataviawerf en historische plekken als het Muiderslot. Diverse horeca gelegenheden, zoals het Zuiderzee Museum, openden hun deuren met een speciaal “Zuiderzee Klassieker” aanbod.

De dag begon om 08.00 toen Marian Verasdonck, directeur van de Maag Lever Darm Stichting, de eerste deelnemers van de 180 kilometer wegschoot. “Iedereen fietst mee om zijn/haar persoonlijke reden en dat maakt de dag zo bijzonder”, aldus Marian. Tussen 14.00 en 16.00 uur werden de deelnemers aan de finish in Almere binnengehaald onder enthousiaste toejuiching van het aanwezige publiek. Daar werden ook enkele zeer actieve sponsorwervers extra in een zonnetje gezet voor hun grote bijdrage aan het prachtige totaal bedrag.  
 
Met het opgehaalde geld financiert de Maag Lever Darm Stichting wetenschappelijk onderzoek die in lijn ligt met haar doel, minder slachtoffers aan darmkanker. Om dit doel te bereiken is meer onderzoek nodig naar vroegtijdige opsporing van darmkanker en voorlichting over de alarmsignalen en risicofactoren van darmkanker

Bron: Redactie VFW

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close