Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Collecteren met mobiel pinapparaat

19 september 2014

Stichting Collectenplan (SCP) lanceert een pilot met een mobiel pinapparaat in samenwerking met het bedrijf Payleven. De PIN-reader wordt via Bluetooth verbonden met een smartphone. Na installatie kan de collectant direct pinbetalingen accepteren via de gratis Payleven app.

door Redactie Vf

De Nederlanders geven nog steeds gul aan de landelijk collecterende goede doelen. Daarnaast zijn de collecterende fondsen ook op zoek naar innovaties om te gebruiken bij het collecteren, om zo naast contant geld ook andere vormen van betalingen te kunnen accepteren', zegt beleidsmedewerker Andrea de Vries van SCP.

De eerste collectanten die met de pinapparaten aan de slag gaan, zijn die van het Prinses Beatrix Spierfonds. Van 7 tot en met 13 september gaan de collectanten van het Prinses Beatrix Spierfonds op pad, in verschillende delen van het land.  Hoofd collecte van het Prinses Beatrix Spierfonds, Joanna van Drongelen: 'De collectanten in onze pilotgroep werken hier graag aan mee. Het is prettig als je als collectant merkt dat iemand een donatie wil doen maar geen kleingeld in huis heeft dat je een alternatief kan bieden. Het betalen met pin is van deze tijd, en het is voor ons een logische stap om deze manier van betalen ook te introduceren bij de collecte.

Collectanten kunnen met deze kleine mobiele pinapparaten de mensen aan de deur de keuze bieden om een gift in de bus te doen of te pinnen en indien gewenst kan de collectant direct een bewijs van betaling per e-mail sturen via de app.

De Vries: 'Collecteren blijft een belangrijk fondsenwervend instrument. Het ambassadeurschap van collectanten in het hele land, daar kan geen campagne tegenop qua exposure voor het collecterende fonds. Bij al die verschillende voordeuren is er contact, een kort en persoonlijk gesprek. Door te innoveren bij deze vorm van fondsenwerving zorg je ervoor dat mensen die geen kleingeld in huis toch de keuze krijgen als ze een bijdrage willen leveren aan de collecte.'

Met twee pilots in de planning bij het Prinses Beatrix Spierfonds en de Dierenbescherming (van 28 september tot en met 4 oktober) onderzoekt SCP welke voordelen en nadelen deze vorm van collecteren heeft.

Bron: Stichting Collectenplan

Advertentie

Close