Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Maakmogelijk.nl: nieuw crowdfunding-platform om maatschappelijke projecten te realiseren

18 september 2014

Ronald en Mark Duijtshoff van sponsorwervingsadviesbureau Dealz starten een nieuw crowdfunding-platform. Maakmogelijk.nl beoogt ieder maatschappelijk project met de hulp van zoveel mogelijk donateurs vooruit te helpen.

door Redactie Vf

Maakmogelijk.nl en is ontstaan vanuit de trend dat sponsoring verschuift van enkele grote sponsors naar een groot aantal kleinere partijen en donateurs. Het succes van maatschappelijke projecten in de sport, muziek en cultuur moet met de aanpak van Maakmogelijk.nl groter worden, doordat zoveel mogelijk particuliere en zakelijke donateurs deelgenoot willen zijn en persoonlijk betrokken worden bij de realisatie van het project.

Om ervoor te zorgen dat prachtige sportieve, muzikale en culturele projecten minder afhankelijk worden van grote sponsors en/of subsidies van overheidsinstanties, biedt Maakmogelijk.nl iedereen die een project een warm hart toedraagt – particulieren en kleine maar ook grote bedrijven – de gelegenheid om een financiële bijdrage te leveren. Zo maken ze uiteenlopende projecten mogelijk en dragen dus bij aan een breed maatschappelijk draagvlak.

Voordat projecten worden toegelaten op de website, volgt een uitgebreide screening. “Dat wordt gedaan om de kwaliteit en betrouwbaarheid van het crowdfunding-platform én de projecten te kunnen garanderen”, aldus de initiatiefnemers van Maakmogelijk.nl. “Uiteindelijk doneert een particulier of bedrijf uit overtuiging en maatschappelijke betrokkenheid aan een project. Hij moet er dus wel zeker van zijn dat het project serieus is opgezet en dat er iets goeds met zijn geld gebeurt.”

Het platform lijkt met een giveback-formule een al beproefd concept in de particuliere crowdfundingsector te implementeren in hun donatiemodel voor de goede doelen. Om alle donateurs maximaal te betrekken, realiseren Ronald en Mark Duijtshoff zich goed, dat het gezegde ‘voor wat hoort wat’ opgaat. “Als donateur van een maatschappelijk project word je gewaardeerd. Daarom krijgen alle mensen die projecten mogelijk maken een zogeheten ‘giveback’. Deze ‘givebacks’ verschillen van clinics tot meet & greets en van toegangskaarten tot memorabele aandenkens. Daarnaast bieden sommige projecten ook uitgebreide sponsormogelijkheden”, aldus de initiatiefnemers van Maakmogelijk.nl.

Bron: Vakblad Fondsenwerving

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Close