Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Open Monumentendag 2014 maakt vliegende start

13 september 2014

Vandaag is in Lelystad met ronkende motoren van de overvliegende Fokker Four door Minister Schultz van Haegen het startsein gegeven voor de 28e Open Monumentendag. Geheel in lijn met het thema 2014 ‘Op reis’ vond de opening plaats bij de Bataviawerf en Aviodrome.

door Redactie Vf

Inspiratiebron voor de toekomst
Voorafgaand aan de Fly By onderstreepte de Minister van Infrastructuur & Milieu het grote belang van monumenten als inspiratiebron voor de toekomst: “Monumenten hebben ons veel te vertellen: ons erfgoed vertelt verhalen over onze reis door de geschiedenis. Die verhalen houden ons een spiegel voor. Daarom moeten we ons erfgoed koesteren. Maar we moeten ook blijven werken aan het erfgoed van morgen en overmorgen. Aan nieuwe iconen, die iets zeggen over vandaag en over onze ideeën over de toekomst.” Ook Jelle Brandt Corstius, de bekende reisjournalist, nam op innemende wijze bezoekers mee op zijn exotische reizen, zowel binnen als buiten Nederland; in zijn ogen misschien wel het meest exotische land ter wereld.

Reizen in monumenten
Op 13 en 14 september, kunnen Open Monumentendag-bezoekers in heel Nederland kijken of Brandt Corstius gelijk heeft. In heel Nederland zijn tijdens de Open Monumentendag 4.000 tot 5.000 monumenten en activiteiten gratis toegankelijk zijn voor publiek. Hun geschiedenis en verhalen staan veelal geheel in het teken van het thema Op reis. 

Open Monumentendag is een jaarlijks evenement in het tweede weekend van september, georganiseerd om de publieke belangstelling en het draagvlak voor het behoud van monumenten te vergroten. Duizenden monumenten in Nederland zijn dat weekend gratis toegankelijk voor publiek, waarmee het één van de grootste culturele evenementen van Nederland is. De Open Monumentendag is onderdeel van de European Heritage Days.

Bron: Open Monumentendag

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close