Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Gates Foundation Steunt Aanpak Ebola met $50 Miljoen

11 september 2014

Op 10 september 2014 heeft de Bill & Melinda Gates Foundation toegzegd $50 miljoen USD vrij te maken voor de aanpak van ebolo in West Afrika.

door Redactie Vf

Het geld zal onmiddelijk beschikbaar worden gesteld aan de Verenigde Naties en internationale organisaties, die zich bezig houden met de bestrijding van Ebola, om hun zo in staat te stellen hoognodige voorraden aan te leggen, alsmede het vergroten van noodoperaties in de geraakte landen. Daarnaast zal de Gates Foundation ook gaan samenwerken met publieke en private partners om de ontwikkeling van vaccines en therapieën die effectief zouden kunnen zijn voor de behandeling en het vookomen van verspreiding van Ebola. 

“We are working urgently with our partners to identify the most effective ways to help them save lives now and stop transmission of this deadly disease,” said Sue Desmond-Hellmann, CEO van de Gates Foundation. “We also want to accelerate the development of treatments, vaccines and diagnostics that can help end this epidemic and prevent future outbreaks.”

Inmiddels heeft the Gates Foundation almeer dan $10 van de totale $50 miljoen dollar verdeeld, waaronder $5 miljoen voor de Wereld Gezondheids Organisatie voor noodoperaties en research & development. En $5 miljoen aan het U.S. Fund voor UNICEF, om zo de aanpak van de ziekte in Liberia, Sierra Leone en Guinea te ondersteunen.

Bron: Bill & Melinda Gates Foundation

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close