Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

4e Editie NRC Charity Awards Trekt Ruim 200 Goede Doelen

11 september 2014

Op 12 juni 2014 zijn Nederlandse charitatieve instellingen voor de vierde maal de strijd aangegaan om de NRC Charity Awards. Ruim 200 goede doelen hebben zich ingeschreven voor de vierde editie van de NRC Charity Awards. Alle deelnemende uitingen zijn te zien op nrccharityawards.nl. Het is nu de beurt aan het publiek en de vakjury om de winnaars aan te wijzen. Dit jaar stond deelname wederom open voor alle goede doelen die staan ingeschreven bij Kennisbank Filantropie.

door Redactie Vf

“NRC Media wil met de Charity Awards zowel grote als kleine charitatieve instellingen helpen met het bereiken van hun doelgroep. Om dit jaar meer goede doelen een kans te geven, hebben we besloten om meer prijzen beschikbaar te stellen.", aldus Peter Vandermeersch, hoofdredacteur van NRC Handelsblad. De vierde editie bestaat dan ook uit acht prijzen in vier categorieën, te weten Dierenwelzijn, Hulpverlening, Natuur & Milieu en Maatschappij & Welzijn. In elke categorie wordt een vakjury- én een publieksprijs uitgereikt. Zowel de vakjury- als de publieksprijs bestaat uit een spread (2/1 full colour) in NRC Handelsblad of nrc.next. Beide prijzen vertegenwoordigen een waarde van maximaal € 75.000,-.

De publieksprijs wordt uitgereikt aan het goede doel dat volgens het publiek de meest indrukwekkende advertentie ingestuurd heeft. Iedereen die via de site nrccharityawards.nl een stem uitbrengt, maakt daarnaast kans op een van de drie digitale abonnementen van 6 maanden op NRC Handelsblad of nrc.next. Stemmen kan tot en met maandag 15 september 2014, ook via de mobiele website.

De vakjuryprijs wordt na twee ronden toegekend. In de eerste ronde selecteren Peter Vandermeersch (hoofdredacteur NRC Handelsblad) en Marc van Gurp (Osocio) per categorie 6  inzendingen die worden gepubliceerd in doordeweekse edities van NRC Handelsblad, van eind juli tot en met eind augustus 2013. Daarmee worden per dag een half miljoen betrokken lezers van NRC Handelsblad bereikt. De vakjury beoordeelt in de tweede ronde de advertenties op vormgeving, het gebruik van beeld, de kracht van de boodschap en de impact.

De eerste jurering heeft inmiddels plaatsgevonden. ‘’Dit jaar zijn de vakjuryprijzen te verdelen in 4 categorieën” , aldus Peter Vandermeersch. “Per categorie konden we 6 inzendingen selecteren, maar de keuze uit meer dan tweehonderd inzendingen was enorm lastig. De inzendingen zijn ook dit jaar weer van hoge kwaliteit.”

De winnaars van zowel de vakjuryprijs als de publieksprijs worden 24 september 2014 bekend gemaakt. Zij mogen dan hun NRC Charity Award in ontvangst nemen en ontvangen daarbij advertentieruimte in NRC Handelsblad of nrc.next ter waarde van maximaal € 75.000,-. Er kan nog gestemd worden tot en met maandag 15 september 12:00 uur.

www.nrccharityawards.nl

Bron: NRC Charity Awards

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close