Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Nieuwe directeur stichting Lotje&co Cosmas

9 september 2014

Stichting Lotje&co, de stichting voor ouders van zorgintensieve kinderen, heeft per 1 september een nieuwe directeur, Cosmas Blaauw. Hij volgt Veronique Werz op, tevens oprichtster van Lotje&co, die betrokken blijft bij de stichting als hoofdredacteur.

door Redactie Vf

Blaauw: ?We gaan de schakel vormen naar o.a. mantelzorg- en patiëntenverenigingen, en worden een ervaringskennisplatform. Achter de schermen is Cosmas sinds de start van Lotje&co (2010) betrokken geweest bij de stichting, onder meer als columnist, beleidsadviseur en fondsenwerver. Sinds begin 2014 had hij de directeursfunctie al tijdelijk waargenomen. Marian Jongmans, voorzitter van de Raad van Toezicht van de stichting: ?Cosmas Blaauw krijgt de opdracht om de stichting verder uit te bouwen tot een ?community¹ van en voor ouders van zorgintensieve kinderen. We merken dat Lotje&co enorm gewaardeerd wordt door steeds meer mensen. We zijn al lang meer dan het tijdschrift alleen en Cosmas Blaauw is de juiste persoon om dat te vertalen naar de juiste organisatiestructuur en een duurzaam businessmodel.? 

Schakel & kennisplatform van vergeten mantelzorgers
Cosmas Blaauw over zijn nieuwe rol: ?Met alle veranderingen in de zorg, merken we dat ouders het nog belangrijker vinden om contact te hebben met andere ouders die in dezelfde situatie verkeren. Het tijdschrift Lotje&co blijft een onmisbare pijler voor onze stichting, maar de online-community is minstens zo belangrijk geworden. Op Facebook zijn we zeer actief en ook de blogs kennen een veel groter bereik dan het aantal abonnees. De financiering was tot nu toe vooral gebaseerd op tijdschrift-abonnees, dat zal gaan veranderen. Daarnaast zien we dat stichting Lotje&co veel kan betekenen als belangrijke schakel tussen diverse mantelzorg- en patiëntenverenigingen en de professionele zorg en als kennisplatform van ?ervaringsdeskundigen. Er is veel aandacht voor mantelzorgers en voor de zorg voor ouderen, maar ouders van zorgintensieve (thuiswonende) kinderen zijn vaak slecht in beeld en daardoor een groep vergeten mantelzorgers. Daar gaan we wat aan doen en we zijn op dit moment in gesprek met diverse mogelijke samenwerkingspartners. De kracht van Lotje&co is om ondanks de vaak zware thuissituatie toch uit te gaan van de mogelijkheden voor het (hele) gezin.

Over Cosmas Blaauw
Achter de schermen is Cosmas sinds de start van Lotje&co (2010) betrokken geweest bij de stichting, onder meer als columnist, beleidsadviseur en fondsenwerver. Sinds begin 2014 nam hij de directeursfunctie al tijdelijk waar. Cosmas Blaauw heeft een ruime ervaring als (interim) directeur en bestuurder bij maatschappelijke organisaties en is daarnaast actief in de lokale politiek.

Marian Jongmans, voorzitter van de Raad van Toezicht van de stichting: ?Cosmas Blaauw krijgt de opdracht om de stichting verder uit te bouwen tot een community van en voor ouders van zorgintensieve kinderen. We merken dat Lotje&co enorm gewaardeerd wordt door steeds meer mensen. We zijn al lang meer dan het tijdschrift alleen en Cosmas Blaauw is de juiste persoon om dat te vertalen naar de juiste organisatiestructuur en een duurzaam businessmodel.

Over stichting Lotje&co
Stichting Lotje&co richt zich op ouders en naasten van zorgintensieve kinderen. Kinderen die door een lichamelijke, verstandelijke, zintuiglijke en vaak meervoudige beperkingen niet zonder zorg kunnen. De stichting wil de mensen rond zorgintensieve kinderen informeren over alle mogelijkheden in het leven. Tegelijkertijd beoogt de stichting de brede samenleving kennis te laten maken met dat deel van de bevolking dat zo dichtbij maar toch relatief onbekend is. Stichting Lotje&co is positief, vrolijk en ambitieus. Ze is steeds op zoek naar manieren om haar doelgroep te bereiken. Meer informatie over stichting Lotje&co vindt u op lotjeenco.nl

Bron: Integraal Persbericht

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Close