Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Goede doelen zetten ambassadeurs in bij 30e Dam tot Damloop

9 september 2014

Tal van bekende Nederlanders komen op zondag 21 september in actie tijdens de Dam tot Damloop om op deze wijze aandacht te vragen voor hun goede doel. Mark Tuitert, Toprak Yalçiner en André Kuipers zijn slechts enkele van de ambassadeurs die in training zijn voor de 10 Engelse Mijl, die van Amsterdam naar Zaandam gaat.

door Redactie Vf

Lopen voor het goede doel is een belangrijk onderdeel van de Dam tot Damloop. Jaarlijks verwelkomt organisator Le Champion honderden goede doelen teams aan de start. Hardlopers kunnen meedoen in een goede doelen team, als zij zich laten sponsoren door familie, vrienden en bekenden. Vorig jaar werd op deze manier ruim één miljoen euro voor ruim tachtig goede doelen bij elkaar gelopen. Voor de deelnemende goede doelen is de inzet van hun ambassadeurs een mooie manier om tijdens de Dam tot Damloop extra aandacht te genereren. Zo lost snowboardster Nicolien Sauerbreij voor Right To Play, één van de officiële goede doelen van de Dam tot Damloop, een startschot. Shorttracker Niels Kerstholt, ook ambassadeur van de stichting, doet mee aan de 10 Engelse Mijl.

Voor dance4life staat net als vorig jaar Goede Tijden Slechte Tijden actrice Toprak Yalçiner aan de start, samen met collega ambassadeur en musicalactrice Anouk Maas. Ook Mark Tuitert, die eerder dit jaar zijn schaatscarrière beëindigde, komt in actie voor het goede doel. Hij loopt mee voor Macheo Childrens Centre. De Hartstichting kan rekenen op de sportieve bijdrage van vertegenwoordigers ruimtevaarder André Kuipers en wetenschapsjournalist Diederik Jekel.

Cabaretier Dolf Jansen wordt tijdens zijn deelname aan de Dam tot Damloop door hoofdsponsor ASICS volgehangen met meet- en ademapparatuur. Deze resultaten worden tijdens de wedstrijd live gevolgd vanuit het ASICS Running Lab. Afgelopen week onderging Dolf al een inspanningstest op de loopband in het lab in de ASICS Flagship Store in Amsterdam, zodat de metingen straks met elkaar vergeleken kunnen worden.

Naast meelopen zijn er ook diverse bekende Nederlanders die een startschot komen geven, zoals Angela Groothuizen (Mama Cash) en Peter Faber (Kika). Het allereerste startschot van de wedstrijd vrouwen prominenten wordt gegeven door Eric van der Burg, wethouder Sport en Recreatie van de gemeente Amsterdam.

Aan de Dam tot Damloop en de Damloop by night, die op zaterdagavond 20 september plaatsvindt, doen in totaal 65.000 deelnemers mee. Kijk voor meer informatie op www.damloop.nl.

Bron: le Champion

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close