Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

11.500 Fietsers in Zeeland halen meer dan 1 miljoen euro op voor KWF

9 september 2014

Op zondag 7 september vond in Goes bij de Zeelandhallen de 17e editie van de Ride for the Roses plaats. Het was een dag met ruim 11.500 deelnemers, en een eindopbrengst van maar liefst: € 1.176.336,05 voor KWF Kankerbestrijding. 

door Redactie Vf

Het grootste wielerpeloton ter wereld voerde door Noord-Beveland over Neeltje Jans en de Zeelandbrug. Aan de finish kregen de deelnemers een roos, het symbool voor een morgen voor iedereen. 

Patricia Foort zong het Ride-lied, ‘The Rose’ van Bette Midler, en je kon een speld horen vallen tussen de 11.500 mensen die klaar stonden om in actie te komen voor de strijd tegen kanker. Daarna klonk het startschot door de Commissaris van de Koning Han Polman en vertrokken de deelnemers aan de 25, 50, of 100 km lange Ride for the Roses. Het peloton van de 100 km Cycletour bestond dit jaar uit maar liefst 7.000 renners die een lang lint door Zeeland vormden. Deze werd aangevoerd door enkele prominenten als Ride ambassadeur Frits Barend, Michael Boogerd, Johnny Hoogerland. 

Om 14.00 uur werden de eerste deelnemers binnengehaald en werden de Ride-rozen uitgedeeld. De slotmanifestatie bood een feestelijk programma met de Zeeuwse bands Marjon van Iwaarden & Band en Jam-Pact (Foto: Sander van Ploeg). Veel cheques werden aangeboden: onder andere van enkele hoofdsponsors waaronder Hertek en Alfa Accountants, maar ook van het team van de freshriders en verschillende Zeeuwse initiatieven, zoals van de Ride BEFORE the Roses en van scholengroepen Pontes en Scalda. De PreRide, vanuit de sierteeltsector, overhandigde ook dit jaar weer een mooie cheque ter waarde van 220.000 euro.

Samen met alle andere donaties en sponsorbedragen werd het prachtige bedrag van bijna 1,2 miljoen euro opgehaald voor de strijd tegen kanker.

Bron: Stg. Ride for the Roses

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close