Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

JustGiving: mannen halen meer op dan vrouwen.

5 september 2014

Mannen stellen voor zichzelf ambitieuzere targets vast, bij een sponsoractie voor een goed doel. Zij vullen gemiddeld een streefbedrag in dat 52% hoger is dan vrouwen. Uit verdere analyse blijkt dat deze aanpak loont: gemiddeld zamelen mannen 21% meer in dan vrouwen.

door Redactie Vf

Van alle sponsoracties die tot en met het eerste kwartaal van 2014 zijn begonnen op het platform JustGiving, is door 89 procent een streefbedrag ingevuld. De groep fundraisers mét een streefbedrag is succesvoller, want zij zamelen 64% meer in voor hun goede doel, dan degenen zonder target.

"Wat vooral opvalt, is dat mannen voor zichzelf een veel ambitieuzer target stellen dan vrouwen", zegt Sigrid Baas, oprichtster van JustGiving Nederland. "Het gemiddelde streefbedrag van mannen ligt op € 992,- en bij vrouwen is dat € 653,-." Kennelijk helpt die ambitie hen om meer op te halen dan vrouwen. Download hier de infographic JustGiving - Streefbedrag ins and outs.

JustGiving, in 2001 in Engeland van start gegaan, een actieplatform voor social network fundraising, waarop mensen sponsoracties houden voor hun favoriete goede doel. Wereldwijd zamelden ruim 25 miljoen mensen meer dan 2 miljard euro in voor ruim 13.000 goede doelen. Sinds eind 2011 is JustGiving ook actief in Nederland.

Bron: JustGiving

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Close