Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Oxfam/NOVIB neemt banken de maat over transparantie en belastingontwijking

4 september 2014

Oxfam/NOVIB neemt banken de maat over transparantie en belastingontwijking: "Veel Nederlandse banken hebben vestigingen in belastingparadijzen en zijn niet transparant over hoe ze belastingontwijking helpen voorkomen." Vooral ontwikkelingslanden zijn de dupe van belastingontwijking, aldus de organisatie.

door Redactie Vf

De organiatie presenteert op haar website vandaag een onderzoek van de Eerlijke Bankwijzer, waaruit dat zou blijken en richt zich rechtstreeks tot de klanten van die banken: "Ben jij klant bij de ABN Amro, Aegon, Delta Lloyd, ING, NIBC, Rabobank of Van Lanschot? Dan maakt jouw bank belastingontwijking misschien mogelijk." Vervolgens kunnen de bezoekers van de een check doen op hun bank.

Opvallend is overigens dat in het bericht op de site van Oxfam/NOVIB niet de TriodosBank wordt genoemd, terwijl die slechter scoort dan ABNAmro, Aegon, ING, NIBC en Van Lanschot. De Rabobank en delta lloyd, die in de score onder TriodosBank staan, zijn wel weer genoemd. Sterker nog, los van twee banken die het best scoren, is TriodosBank de enige die in het bericht op de site niet wordt genoemd. Bewust of toeval?

Kijk op de Oxfam/NOVIB-site voor het hele artikel, de pdf van het onderzoek én de test.

Bron: Oxfam/NOVIB

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close