Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

18.000 Nederlandse scholieren in actie voor wereld zonder aids

4 september 2014

Vandaag is het scholenproject van dance4life in Nederland van start gegaan. Ruim 18.000 leerlingen van 80 Nederlandse middelbare scholen ontvangen de komende maanden een bezoek van het dance4life tourteam en komen in actie voor een wereld zonder aids. Radio 538 DJ Barry Paf, musicalster Anouk Maas, DJ Erik Arbores en choreograaf Shaker gaven gistermiddag het startsein van het project in de Lichtfabriek in Haarlem, tijdens een trainingsdag voor scholieren.

door Redactie Vf

18.000 jongeren in actie
Het jaarlijkse dance4life scholenproject start op de deelnemende scholen met een gastles van het dance4life-tourteam. Tijdens deze les, die wordt gegeven door een gastdocent en een jongere uit Zuid-Afrika, brengt dance4life jongeren letterlijk en figuurlijk in beweging en krijgen jongeren informatie over de wereldwijde aidsproblematiek. Na het tourbezoek gaan de leerlingen aan de slag met lesmateriaal en zetten ze acties op waarmee ze geld inzamelen voor leeftijdsgenoten in zuidelijk Afrika. Het scholenproject wordt op 1 december – Wereld Aids Dag - afgesloten met het dance4life event 2014.

dance4life
dance4life werkt samen met jongeren aan een wereld zonder aids. dance4life geeft seksuele voorlichting en gebruikt muziek en dans om jongeren te betrekken en inspireren. Bovendien motiveert dance4life jongeren om zelf in actie te komen en de verspreiding van hiv en aids wereldwijd terug te dringen. Dat is hard nodig, want nog steeds raken er dagelijks 6.000 mensen geïnfecteerd met hiv, waarvan de helft jonger is dan 25 jaar. Het Nederlandse initiatief vindt inmiddels plaats in 20 landen verspreid over 5 continenten.

In 2014 bestaat dance4life 10 jaar. In de afgelopen 10 jaar hebben al 1,6 miljoen jongeren wereldwijd voorlichting gekregen over seks, hiv en aids. dance4life wil in de komende drie jaar nog eens 1,6 miljoen jongeren voorlichten.

(Foto: Nico Alsemgeest)

Bron: dance4life

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close