Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Goede doelen werken samen aan modernisering collecte

30 augustus 2014

Hoe kunnen we het collecteren moderniseren? Dat is de vraag die bij alle landelijke collecterende organisaties leeft. 

door Redactie Vf

Appen is natuurlijk hot, vandaar dat ze de keuze hebben gemaakt voor de 'Collecto app'.  Deze app is gratis te downloaden door collectanten en maakt collecteren van deze tijd.

Beleidsmedewerker A. de Vries van het SCP: 'Nederlanders geven nog steeds gul aan de collectant aan de deur en dus zijn de collecterende goede doelen  altijd op zoek naar vrijwilligers. Onder de collectanten zijn relatief minder jongeren dan ouderen. We hebben de Collecto app ontwikkeld om juist jongeren  enthousiast te maken voor het collecteren.  Het lijkt erop dat de app goed aanslaat!'

Collectanten kunnen de app gratis downloaden op hun smartphone en selecteren vervolgens het goede doel waar ze voor gaan lopen. De app houdt bij welke afstanden ze afleggen, hoeveel tijd ze aan collecteren besteden, wat het nieuws van hun goede doel is en of ze nieuwe vrijwilligers aanbrengen. Ze verdienen hier punten en badges mee en de badges kunnen gedeeld worden met vrienden op Facebook waarmee ze ook weer punten krijgen. De bedoeling is dat er een sneeuwbaleffect optreedt. Want waarover wordt gesproken, staat in de belangstelling en trekt nieuwsgierige mensen aan die er ook weer over gaan praten. 'We hopen vurig dat dit medium gaat bijdragen aan de gewenste aanwas en meer plezier in het collecteren'  geeft P. Schoof, secretaris van het SCP, aan.

De volgende stap in de app is een donatiemogelijkheid. Handig voor als er geen kleingeld in huis is! Deze staat gepland voor medio 2015. 

Bron: Stichting Collectenplan

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Close