Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Platform Crowdfunding Voor Natuur is een succes

15 augustus 2014

Het platform Crowdfunding Voor Natuur ging drie maanden geleden van start en heeft nu al meer dan 50.000 euro opgehaald. Daarmee oogsten diverse natuurorganisaties financiële middelen, maar ook aantoonbare betrokkenheid voor de natuur.  

door Redactie Vf

"In drie maanden tijd zijn al acht projecten geslaagd", zegt projectleider Arjan Klopstra. "Een totaalbedrag van 50.000 euro lijkt misschien niet veel, maar het draait natuurlijk niet alleen om het geld. Crowdfunding heeft de projecten geholpen aan geld, maar ook aan betrokkenheid. In Enschede was het draagvlak onder de bevolking bijvoorbeeld reden voor de gemeente om ook te investeren in het nieuwe boomkikkerreservaat. Een mooi resultaat waarbij de natuur de grote winnaar is."

De reden voor het succes van de startup is volgens crowdfundingexpert Simon Douw tweeledig. "Crowdfunding wordt volwassen. Crowdfunding VoorNatuur heeft het wiel niet opnieuw hoeven uitvinden, maar is meteen van start gegaan door zich te focussen op de kern: de projecten."

Crowdfunding VoorNatuur heeft vanaf het begin een beroep gedaan op haar eigen achterban. "Kiezen voor een niche, dat werkt" verklaart Douw. "Je eigen fans vinden en inzetten, dat is de basis van crowdfunding. Dit nieuwe platform heeft geïnvesteerd in het scouten en begeleiden van natuurorganisaties en heeft daardoor een sterke start gemaakt. Bovendien biedt het platform concrete en aansprekende projecten. Een ottertunnel en een boomkikkerreservaat bijvoorbeeld."

Bron: Crowdfunding Voor Natuur

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close