Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Stanley Burleson nieuwe ambassadeur Nierstichting

17 juli 2014

Met enthousiasme verwelkomt de Nierstichting musicalster en choreograaf Stanley Burleson als haar nieuwe ambassadeur. Stanley Burleson, bekend uit musicals als onder andere Cats, Les Misérables, Evita en Sister Act, weet uit zijn directe omgeving hoe groot de impact van een nierziekte is op het leven van nierpatiënten.

door Redactie Vf

“Mijn zeer recent overleden vader was nierpatiënt en heeft zeven jaar gedialyseerd. Dialyseren is een aanslag op je leven, letterlijk én figuurlijk. Dat gun je niemand. Als ambassadeur zet ik mijn kwaliteiten graag in voor een beter leven voor nierpatiënten”, aldus Stanley.
 
Stanley werkte eerder dit jaar mee aan een Nierstichting-uitzending bij Tijd voor MAX en vertelde daarin openhartig over de nierziekte van zijn vader. “Veel mensen hebben geen besef wat het betekent om nierpatiënt te zijn. Ik zag bij mijn vader dat het een enorme impact op zijn leven had. Hij was gebonden aan het ziekenhuis en kon niets anders plannen. Drie keer per week wachtte hij vier uur lang aan de dialyse tot zijn bloed was gezuiverd. Dat was slopend voor zijn lichaam, maar hij moest wel. Zonder dialyse was hij direct gestorven.”

Het eerste project waarvoor Stanley zich inzet als Nierstichting ambassadeur is de Kidney Row op zaterdag 23 augustus 2014 op de Amstel. Dit nieuwe fondsenwervend roei-evenement heeft als doel geld bijeen te brengen voor de ontwikkeling van de draagbare kunstnier. “Meer onderzoek en innovaties als de draagbare kunstnier zijn nodig voor een beter leven voor nierpatiënten. Als Nierstichting ambassadeur kan ik er bijvoorbeeld aan bijdragen dat de draagbare kunstnier er sneller komt. En dat doe ik graag!” Naast zijn inzet voor Nierstichting evenementen, wordt Stanley onder meer de voice-over in diverse filmpjes en commercials van de Nierstichting.
 

Bron: Vakblad Fondsenwerving

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close