Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Andrée van Es voorzitter Raad van Toezicht van Rutgers WPF

13 juli 2014

Oud-politica Andrée van Es (1953) is per 2 juli 2014 benoemd tot voorzitter van de Raad van Toezicht van Rutgers WPF, kenniscentrum seksualiteit. Zij volgt daarmee Bert Koenders op, hoofd van de VN-vredesmacht in Mali.

door Redactie Vf

De kersverse voorzitter Andrée van Es is blij met haar benoeming: “Rutgers WPF is een organisatie naar mijn hart, die op vele plaatsen in de wereld het onderwerp seksuele en reproductieve rechten op de kaart zet. Ik zag de afgelopen jaren hoe belangrijk het versterken van seksuele weerbaarheid bij jonge vrouwen en meisjes is, ook in Amsterdam.”

Dianda Veldman, directeur Rutgers WPF, licht toe: “We zijn ontzettend blij met onze nieuwe voorzitter. Andrée van Es heeft met haar achtergrond in de politiek, bij de overheid, in de non-profitsector en in een grote gemeente een prachtige combinatie van kennis en ervaring, waar Rutgers WPF haar voordeel mee kan doen.”

Andrée van Es was van 1981 tot 1990 lid van de Tweede Kamer namens de PSP en GroenLinks. Na haar vertrek uit de politiek was ze onder meer werkzaam bij de omroep, directeur van 'De Balie', voorzitter van GGZ Nederland en directeur-generaal Bestuur en Koninkrijksrelaties op het ministerie van Binnenlandse Zaken. Van 2010-2014 was zij voor GroenLinks wethouder in Amsterdam.

Bron: Rutgers WPF

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close