Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Ifunds Engage 365, Demo 1op1

'Stijging fondsenwerving uit erfenissen'

8 juli 2014

De Volkskrant maakte een inventarisatie naar de inkomsten van veertig grote goede doelen. Daaruit bleek dat er sprake was van een stijging die met name valt toe te wijzen aan de inkomsten uit nalatenschappen. Ondanks de recessie stegen de gemiddelde inkomsten van de veertig organisaties met 1,8 procent naar 840 miljoen euro. De inkomsten uit nalatenschappen stegen gemiddeld zelfs met 10,6 procent. 

door Redactie Vf

Uit het voorbeeld van Amnesty International blijkt hoe belangrijk nalatenschappen voor goede doelen kunnen zijn. Tienduizend leden zegden vorig jaar hun lidmaatschap op, maar dit werd gecompenseerd door een nalatenschap van zeven ton in december. 

KWF Kankerbestrijding kreeg in 2013 uit nalatenschappen in totaal 39 miljoen euro bijgeschreven, het Leger des Heils 20 miljoen en de Zonnebloem 14 miljoen.

Er wordt verwacht dat het belang van nalatenschappen voor goede doelen verder toeneemt. Nu nog zorgen donateurs volgens de Volkskrant voor 60 procent van de inkomsten. 

Bron: de Volkskrant

Wekelijksenieuwsbrief

Hey, vond je dit nou een goed verhaal? Wil je meer van dit soort verhalen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close