Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Wereld ALS dag ook in teken van fondsenwerving

1 juli 2014

Ook dit jaar werd op 21 juni wereldwijd stilgestaan bij de spierziekte ALS. Met tal van fondsenwervende acties werd geld ingezameld voor de Stichting ALS Nederland

door Redactie Vf

Zes leden van de Leidse studentenvereniging Minerva, zijn zaterdagochtend 21 juni begonnen aan een 1.000 km lange fietstocht van Leiden naar Kopenhagen. Geïnspireerd door de campagne ‘Ik ben inmiddels overleden’ wilden zij iets doen. Zij konden de stichiting ALS Nederland een cheque van € 15.000,-. overhandigen.

Voor de negende keer op rij organiseerde ALS Team Tilburg dit jaar ‘Trap ALS de wereld uit’. Met 635 deelnemers was het fietsevenement ook dit jaar weer een succes. Fietsers konden deelnemen aan 4 verschillende tochten, variërend van 32km tot 110km. De opbrengst van het evenement was € 10.707,-

Ook Eindhoven stond zaterdag 21 juni in het teken van Wereld ALS Dag. Tijdens de RainbowRun040 liepen ruim 5.000 deelnemers de kleurrijkste 5km van hun leven. Vanaf de kant werden de renners bestookt met kleurenpoeder. Met ruim 3.000 toeschouwers en een bedrag van € 100.150,- dat werd opgehaald kan het evenement terecht tot een groot succes bekroond worden. 

Ook in het Friese Jirnsum werd geld ingezameld. Na het startsein van Lutz Jacobi(PvdA) begonnen ruim 150 deelnemers aan de Friese versie van ‘Trap ALS de Wereld uit’. Verschillende lokale beroemdheden hebben daar volgens de stichting voor een onvergetelijke avond gezorgd. Hoogtepunt was de cheque van €21.000,- die voetbalclub VVI kwam overhandigen. Zij hebben het hele seizoen voor Stichting ALS Nederland gespeeld. Bij elkaar haalden de Friezen € 64.000,- op. 

Bron: Stichting ALS Nederland

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close