Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Resource Alliance: ‘Leiders in fondsenwerving moeten schokeffect inzetten om met hun organisaties buiten de comfort zone te treden.’

7 juni 2014

Afgelopen week hield Resource Alliance een breakfast briefing getiteld ‘From battling cancer to conquering the catwalk, what does real leadership look like?’. De conclusie: de organisatie voorzien van energie en het team buiten de comfort zone laten treden, zijn twee sleutelfacetten van goed leiderschap.

door Redactie Vf

Zo meende David Milton, hoofd fondsenwerving bij Worldwide Cancer Research, dat het schokeffect dat van leiderschap uit kan gaan de organisatie in beweging moet krijgen en teweeg kan brengen dat personeel en management in hun eigen potentieel geloven. Aan dat beeld van leiderschap voegde hij toe dat een leider ook zijn eigen zwaktes moet kennen, alleen dan kan hij deze zwaktes aanvullen met expertise binnen en buiten de eigen organisatie.

Justina Mutale, oprichter en CEO van Positive Runway, benadrukte dat emotionele intelligentie een belangrijke factor is voor succesvol leiderschap: ‘goed leiderschap werkt aanstekelijk en inspireert anderen om samen te werken. Men moet bereid zijn van elkaar nieuwe dingen te leren en men is zich bewust van de gevoelens van anderen en weet deze gevoelens te adresseren’.

Bron: Resource Alliance

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close