Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Alpe d'Huzes haalt minder op

6 juni 2014

Alpe d’Huzes heeft dit jaar vooralsnog 12,3 miljoen euro opgehaald.

door Redactie Vf

Dat is - na het publicitaire debacle in augustus van dit jaar omtrent de besteding van de opgehaalde gelden - veel minder dan in de jaren daarvoor. Vorige editie bracht de sponsortocht waarbij deelnemers de Alpe d'Huez opfietsen 29 miljoen euro op.

Er deden gisteren bijna vijfduizend mensen mee. Onder hen was ook prins Bernhard, die in het afgelopen jaar aan een vorm van lymfeklierkanker werd behandeld. Hij fietste één keer naar boven en deed dat samen met een aantal doktoren en collega’s. Zijn vrouw, prinses Annette, ging lopend omhoog. Samen haalden ze meer dan zestigduizend euro op.

Om verwarring over de ingezamelde miljoenen in de toekomst te voorkomen, bepalen Alpe d'HuZes en KWF vanaf deze editie vooraf de doelen waaraan het geld wordt uitgegeven. Een nieuw opgerichte raad van toezicht en een vrijwilligersraad controleren de geldstromen.

Desondanks kregen de deelnemers bij hun sponsorwerving minder geld dan eerdere jaren. De negatieve publiciteit was nog altijd voelbaar.

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Close