Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Serious Request tegen seksueel geweld

29 mei 2014

Serious Request 2014 vraagt aandacht voor vrouwen en meisjes die tijdens oorlog en conflicten slachtoffer worden van seksueel geweld. Drie DJ's sluiten zich daartoe op in Het Glazen Huis, dat tussen 18 en 24 december in Haarlem zal staan.

Logo 3FM Serious Request
Logo 3FM Serious Request © 3FM Serious Request

door Redactie Vf

Wereldwijd wordt een op de vijf vrouwen verkracht, gedwongen tot seks of op een andere wijze seksueel misbruikt in haar leven. In conflictgebieden zijn vrouwen extra kwetsbaar omdat seksueel geweld als een vernederend wapen wordt ingezet. Herstel van deze vrouwen is belangrijk. Uit humanitair oogpunt, maar ook omdat juist vrouwen tijdens en na conflicten de basis leggen voor wederopbouw. Zij zorgen voor de kinderen en de inkomsten van een gezin, zij zorgen voor de gemeenschap en de familie.

Met 3FM Serious Request zet 3FM zich in samenwerking met het Rode Kruis ieder jaar in voor een stille ramp. In de week voorafgaand aan de kerstdagen sluiten drie dj's van 3FM zich zes dagen lang op in een glazen studio. Zij eten die dagen niets en maken 24 uur per dag live radio en televisie en zijn online te volgen. Het publiek kan tegen betaling verzoeknummers aanvragen en wordt uitgebreid geïnformeerd over de actie.

Bron: Serious Request

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Close