Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Cliniclowns naar Suriname

16 april 2014

Net als in Nederland kunnen over enkele maanden ook Surinaamse kinderen in ziekenhuizen bezoek verwachten van een clown die hen komt opbeuren. De Stichting CliniClowns Suriname is daar sinds kort van start gegaan.

door Redactie Vf

De naar Suriname verhuisde Nederlandse fondsenwerver Ramses Man is directeur geworden van de stichting. Ramses: "Volgende maand zal er gestart worden met de werving en opleiding van Surinaamse clowns. De bedoeling is dat er zes clowns getraind worden om in de zorginstellingen in Paramaribo en Nickerie kinderen te gaan bezoeken." 

Uit internationaal onderzoek blijkt dat een bezoek van een cliniclown kinderen kan helpen beter om te gaan met gevoelens zoals angst, onzekerheid, woede, verdriet en onmacht. Zeker omdat in Suriname het verplegend personeel niet altijd genoeg tijd heeft om speciale aandacht aan de kinderen te geven, voorzien de cliniclowns in een grote behoefte.

De vakgroep van kinderartsen in Suriname vindt het belangrijk dat de clowns aan het werk gaan, zegt voorzitter Amadu Juliana, die ook bestuurslid van CliniClowns Suriname is. ‘We moeten in Suriname veel meer in gaan spelen op sociaal-emotionele problemen bij zieke kinderen. Dat is niet alleen van belang voor hun geestelijk welzijn, maar ook omdat het bewezen is dat hun lichamelijk genezingsproces dan beter en sneller verloopt. Cliniclowns Suriname werkt nauw samen de Cliniclownsorganisaties in Nederland en op Curaçao. 

Bron: Cliniclowns

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Close