Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Presentatie manifest door denktank op 24 april 2014

11 april 2014

"Maatschappelijke organisaties en vrijwilligers zijn vitaal, bezield en onmisbaar voor de samenleving. Toch wordt aan particulier initiatief in Nederland (nog) geen recht gedaan. De overheid ziet vrijwilligers als onbetaalde arbeidsreserve voor een bezuinigende overheid en verwacht dat goede doelen de gaten in overheidsbudgetten dichten. Waar wringt de schoen?"

door Redactie Vf

Met het manifest 'Er waart een golf van idealisme door Nederland' wil een denktank van negen wetenschappers en vier maatschappelijke experts een lans breken voor particuliere initiatieven en vanuit hun onafhankelijke positie steun verlenen aan de maatschappelijke organisaties. Met korte presentaties en paneldiscussies hopen ze een bijdrage te leveren aan de politieke discussies over de Nederlandse verzorgingsstaat van de toekomst en particulier initiatief op de kaart te zetten.

De opstellers (en sprekers op 24 april) zijn: Gabriël van den Brink (Universiteit van Tilburg), Sigrid Hemels (Erasmus Universiteit Rotterdam), Theo Schuyt (VU), Sylvester Eijffinger (Universiteit van Tilburg), Elly Mariani (VU), Arno Akkermans (VU), Theo Camps (Universiteit van Tilburg), Addie Stehouwer (Nationale Ombudsman), Lucas Meijs (Erasmus Universiteit Rotterdam), Paul van Oosten (Diaconie Amsterdam) en Marnix van Rij (Ernst&Young).

De bijeenkomst vindt plaats onder leiding van Felix Rottenberg, op de jaarlijkse Dag van de Filantropie, donderdag 24 april vanaf 13.30 uur, aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Ook de lezers van Vakblad Fondsenwerving zijn er welkom om er mee te denken en te discussiëren met de leden van de denktank. 

Klik hier om je aan te melden.

Bron: Vrije Universiteit

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Close