Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Bedrijven en wetenschappers werken samen in Alzheimer Lab

7 april 2014

Op 4 en 5 april was de officiële aftrap van het Alzheimer Lab. Via het Alzheimer Lab gaan werknemers van elf grote bedrijven en wetenschappers van het VUmc Alzheimercentrum structureel geld werven voor wetenschappelijk onderzoek naar de ziekte van Alzheimer en andere vormen van dementie.

door Redactie Vf

Tijdens de opening werden vijf teams samengesteld. In elk van die teams zijn vijf deelnemers uit de top van het Nederlandse bedrijfsleven gekoppeld aan een wetenschapper van het VUmc Alzheimercentrum.

Ieder team gaat gedurende negen maanden aan de slag om een bedrijf of ander initiatief op te starten dat structureel geld zal opbrengen. Dat geld komt ten goede aan wetenschappelijk onderzoek naar de ziekte van Alzheimer.

Het is de bedoeling dat elk bedrijfje genoeg geld opbrengt om het wetenschappelijk onderzoek van één onderzoeker te financieren, ongeveer zestigduizend tot honderdduizend euro per jaar. Bovendien is het belangrijk dat de bedrijfjes elk jaar geld opleveren, zodat ook meerjarige studies mogelijk kunnen worden gemaakt. Promotieonderzoek loopt bijvoorbeeld langer door. 

Aan de samenwerking doen deelnemers mee van Aegon, ABN AMRO, DSM, Heineken, KPMG, PGGM, Philips, &samhoud, Shell, Unilever, UPC en VUmc Alzheimercentrum. Deze bedrijven vaardigen hun talenten af, maar ook enkele directieleden nemen deel aan het project.

De deelnemers gaan samen aan de slag met het opzetten en uitwerken van hun initiatieven. Na de aftrap van het project komen alle deelnemers nog twee keer bij elkaar om hun ideeën aan elkaar te presenteren en van elkaar te leren alvorens het project in december wordt afgesloten. 

Bron: VUmc

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close