Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Leaderboard Banner Whooz

BankGiro Loterij schenkt dit jaar 62,5 miljoen euro aan cultuur in Nederland.

12 februari 2014

Zeventig culturele organisaties ontvingen dinsdag 11 februari 2014, tijdens een feestelijke bijeenkomst in De Nieuwe Kerk in Amsterdam, een bijdrage van de Bank Giro Loterij. Daarbij sprak onder meer burgemeester Eberhard van der Laan van Amsterdam de aanwezige vertegenwoordigers van cultureel Nederland toe.

door Redactie Vf

Twee derde van het beschikbare bedrag gaat naar musea, molens en monumenten, zoals het Rijksmuseum, de Hermitage Amsterdam, Vereniging de Hollandsche Molen en het Fries Museum. Een derde gaat naar organisaties, zoals het Prins Bernhard Cultuurfonds en Stichting DOEN, die op hun beurt podiumkunsten, beeldende kunst, festivals, cultuurprojecten en concerten ondersteunen.

Naast grote landelijke organisaties die jaarlijks een schenking van de BankGiro Loterij ontvangen, ondersteunt de loterij dit jaar vele regionale projecten voor het behoud van monumentaal erfgoed. Ook werden er diverse eenmalige projecte met een financiële injectie mogelijk gemaakt. Daaronder viel ook de schenking van 700.000 euro aan het Centraal Museum in Utrecht om de verjaardag van Nijntje te vieren. In 2015 wordt het Nederlandse icoonz estig. Met de bijdrage wordt het huidige Dick Bruna Huis tegenover het museum volledig omgebouwd tot een interactief doemuseum voor (groot)ouders met hun (klein)kinderen.

Bron: Bank Giro Loterij

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close