Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

IF Academy start Future Leaders Programme

2 februari 2014

Vorig jaar is het eerste jaargang van het Future Leaders Programme van start gegaan. Dit programma is een post-academische opleiding, ontwikkeld in een samenwerking tussen IF-Academy en The Resource Alliance, om te voldoen aan de behoeften van midden- en senior managers die leider willen worden binnen de fondsenwervende sector én om een platform te bieden voor toegang tot opleiding en mentoring, toegesneden op de behoeften en wensen van deze managers. 

door Redactie Vf

Tijdens dit programma onderzoekt men de eisen van leiderschap en de vaardigheden die nodig zijn om effectief te leiden, waarbij men rekening houdt met de specifieke behoeften van de filantropische sector. Vanuit Nederland hebben inmiddels twee veelbelovende fondsenwervers deelgenomen aan dit programma. In de periode april/ mei 2013 kreeg iedere deelnemer een 360-gradenfeedback, waarvan de uitkomsten meegenomen werden in de opleiding. In september vertrokken de beide deelnemers, M. de Vries en S. Clifton, naar Oxford om daar het interne deel van het programma te volgen. Vijf dagen lang kregen ze les van de beste professoren van de universiteit van Oxford, de London Business School en de Saïd Business School. 

M de Vries: “Het was voor mij een bijzondere ervaring, eentje om nooit meer te vergeten. De week was zeer productief, goede sprekers, continue interactie en reflectie waardoor de theorie gelijk vertaald werd naar je eigen situatie. Verder heeft de week mij geholpen mijn doelen helder te formuleren en nog belangrijker: hoe deze te bereiken. De opleiding is nog niet afgerond; we krijgen nu twaalf maanden een mentor toegewezen. Dan zal blijken in welke mate het effect zichtbaar is.”

Bron: IF-Academy

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close