Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Lucille Werner Foundation beloont bedrijven voor inzet mensen met een handicap

26 januari 2014

De Lucille Werner Foundation gaat bedrijven belonen die zich inzetten voor een toegankelijke arbeidsmarkt voor mensen met een handicap. De stichting gaat het komende jaar bedrijven uitdagen om een plek te verdienen op de Business Walk of Fame. De gemeente Amsterdam heeft een plek gecreëerd waar de nieuwe Business Walk of Fame ruimte biedt aan tegels, die worden overhandigd aan bedrijven die kleur geven aan diversiteit binnen de organisatie. De eerste tegels zullen 3 december 2014, op Wereld Gehandicapten Dag, geplaatst worden aan de Zuidas, Amsterdam. Eberhard van der Laan, Burgemeester van Amsterdam: “De Lucille Werner Foundation opent de ogen en laat bedrijven de positieve invloed zien van een divers personeelsbestand. De gemeente steunt het initiatief voor de Business Walk of Fame van harte en hoopt dat het bedrijven motiveert zich in te zetten voor een toegankelijke arbeidsmarkt.” Aan de basis van de Business Walk of Fame, ligt de Lege Lijst: een (nu nog) lege lijst, waarop bedrijven die willen meedoen aan het initiatief zich kunnen inschrijven. Deze lijst wordt bekeken door een Raad van 11, die bestaat uit mensen met een handicap, afgevaardigden uit het bedrijfsleven, overheid en sociale partners. De raad kiest, aan de hand van vorderingen op de Lege Lijst, 5 genomineerden. Het Nederlandse publiek bepaalt door te stemmen de uiteindelijke winnaar. De ranking op de Lege Lijst wordt bepaald door prestatie-indicatoren en concrete criteria waar bedrijven aan moeten voldoen.

door Redactie Vf

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close