Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Directie PayPal reageert op afsluiting GeefGratis

14 december 2011

Desgevraagd liet Eelco van Wijk, directeur van PayPal, ons vandaag het volgende weten, naar aanleiding van de afsluiting van GeefGratis, waarover we eerder berichtten.

Logo Paypal
Logo Paypal © PayPal

door Redactie Vf

"Hoe graag ik uw vragen ook gedetailleerd zou beantwoorden, wordt ik beperkt om juridische redenen; wij hebben onze gebruikers in het privacy gedeelte van onze algemene voorwaarden (en dus contractueel) namelijk beloofd om niet met derden te communiceren over hun PayPal rekening en de status daarvan bij PayPal. Ook als de rekening bevroren of beëindigd is, mogen we hierover niet communiceren met anderen. Als er problemen zijn met iemands PayPal rekening zullen wij dit opnemen met de rekeninghouder zelf. Wij mogen dit niet delen met journalisten of andere niet direct betrokkenen en wij mogen er ook niet over schrijven op blogs. Dat betekent dus dat als rekeninghouders in het openbaar over ons schrijven, wij ons niet in het openbaar kunnen verweren."

"Hoewel ik dus niet in kan gaan op een specifieke rekeninghouder, kan ik u wel wat vertellen over algemene regels & wetten waaraan PayPal moet voldoen. De Goede Doelen sector is een regelmatig misbruikte prooi van criminelen. Daarom doen wij altijd een meer dan gemiddelde controle op rekeningen van Goede Doelen. Als Goede Doelen ons informatie kunnen sturen waaruit blijkt dat zij legitiem zijn, kunnen zij zonder probleem met PayPal werken."

"Verder mag ik ook zeggen dat zgn ‘aggregatiemodellen’ (waarbij 1 tussenpartij geld incasseert voor andere partijen) bij ons in principe verboden zijn vanwege het ontbreken van transparantie. Nationale wetgeving & Europese regels voor betaalinstellingen schrijven ons voor dat wij moeten kunnen zien waar transacties vandaan komen. Bij aggregatiemodellen is dat niet te traceren. Deze regels & wetten zijn zo opgesteld om de risico's van witwassen tot een minimum te beperken. Als partijen die toch een aggregatiemodel willen toepassen zich bij ons melden, dan zullen wij hoge eisen stellen aan de processen van deze partijen. Niet alle aggregators hebben helaas de schaal om aan deze eisen te kunnen voldoen."

Nederlandse Goede Doelen kunnen gewoon PayPal gebruiken als donatiemogelijkheid en veel Goede Doelen doen dat ook al door middel van een directe aansluiting met PayPal. Goede Doelen die PayPal willen gebruiken als betaalmiddel kunnen rechtstreeks een rekening openen op onze website. Bijgaande een pagina met daarop de 9 stappen die een Goed Doel moet volgen om een PayPal rekening aan te maken en de donatiemogelijkheid via PayPal op de website te zetten", aldus Eelco van Wijk, namens PayPal.

Inmiddels is bekend geworden dat GeefGratis op 14 december 2012 weer op PayPal is aangesloten.

Bron: Redactie

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close