Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Marcel Bregman over fondsenwerving: ‘Als je ons steunt, steun je de hele regenbooggemeenschap’

Interview

25 april 2024

In Vakblad fondsenwerving zetten we de fondsenwervers centraal: met persoonlijke verhalen over wat hen beweegt, hun visie op de sector en de passie voor het vak. Deze keer: Marcel Bregman, Senior Advisor Partnerships, Funds and Private bij COC Nederland (COC), de mensenrechtenorganisatie die sinds 1946 strijdt voor een diverse wereld waarin ruimte is voor de LHBTI+-gemeenschap. De vereniging is op tal van gebieden actief: van onderwijs en welzijn tot belangenbehartiging en veiligheid. Bregman institutionaliseerde er het afgelopen jaar onder andere het nalatenschapsprogramma.

Marcel Bregman.
Marcel Bregman.

door Marijn Thijs

Je bent lang politiek actief geweest in de gemeente Schiedam, maar hebt recent gekozen voor een overstap naar de goededoelensector. Wat motiveerde die keuze voor jou?

‘Ik heb 25 jaar een eigen bedrijf gehad in de media waarmee ik bezig was met het zoeken van partnerships met bedrijven en overheden voor uitgevers. Daarna ben ik bijna vier jaar wethouder geweest en toen ik daar klaar mee was had ik mijn handen vrij en dacht ik: wat ga ik doen en waar wil ik mijn kennis kwijt? Toen heb ik heel bewust gekozen voor mijn eigen club: COC, waar ik ook lid van ben. Zij hadden behoefte aan het verder professionaliseren van alle fondsenwervende kanalen. Het is een tijdelijke opdracht, over een paar maanden komt er een nieuwe teammanager marketing en communicatie.’

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ Korting op diverse opleidingen en trainingen
✔ Kosteloze toegang tot de Vakdag fondsenwerving. Dit jaar (2024) op 17 september in het Beatrix Theater!

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen:

https://www.fondsenwerving.nl/vf-account-maken

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over Nalatenschappen Over fondsenwerving COC Nederland LHBTI+ Rainbow Europe Index Vf 26-1 Marcel Bregman Regenbooggemeenschap

Marijn Thijs

Redacteur

Als redacteur houdt Marijn zich bezig met de invulling van fondsenwerving.nl en het Vakblad fondsenwerving. Hij is verantwoordelijk voor de journalistieke inhoud en vacatures op de website en schrijft (onderzoeks)verhalen en rubrieken voor het fysieke Vakblad. Marijn studeerde internationale journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen (MA) en is sinds 2019 verbonden aan het Vakblad.

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close