Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Bizar toeval brengt Ms Universe op Vakdag Fondsenwerving

1 december 2015

Yolanda Koelhof was in Parijs en stond tegenover het nu helaas overal bekende theater Bataclan, toen daar op 13 november terroristen dood en verderf zaaiden. Eerder die dag had ze met vrienden nog overwogen om het concert van de Californische rockband Eagles of Death Metal in dat theater bij te wonen. Ze zijn niet gegaan.

door Jaap Zeekant

Na de aanslag ging ze op weg naar Nederland, waar ze gevraagd was om die avond haar ervaringen te delen in het programma van Jeroen Pauw. In de lounge op het vliegveld in Parijs raakte ze, zoals vele mensen daar, aan de praat met andere reizigers die hun emoties over de aanslag met elkaar deelden. Suzanne Cole Nowers was degene met wie Yolanda in gesprek kwam. Zo hoorde ze dat Suzanne enkele dagen later als keynote speaker zou optreden op de Vakdag Fondsenwerving. En Suzanne begreep van Yolanda dat ze al langere tijd actief was voor goede doelen. Zo leidde een letterlijk bizar toeval ertoe dat op de Vakdag Fondsenwerving dit jaar Ms Universe Yolanda Koelhof rondliep, inclusief sjerp. Yolanda: “Ik had nog nooit van de dag gehoord, maar ik wilde er absoluut bij zijn. Ik had er geen idee van dat er zoveel interessante zaken te zien waren over fondsenwerving en goede doelen. Ik ben heel blij dat ik de kans heb gepakt, mijn agenda heb omgezet en ernaartoe ben gegaan. Ik had het voor geen goud willen missen en ik zal er zeker veel aan hebben in mijn werk voor goede doelen.”

Word lid van Vf & fondsenwerving.nl en krijg direct toegang

✔ Onbeperkt toegang tot alle content op fondsenwerving.nl
✔ Korting op diverse opleidingen en trainingen
✔ Kosteloze toegang tot de Vakdag fondsenwerving. Dit jaar (2024) op 17 september in het Beatrix Theater!

Of registreer je gratis om dit artikel te lezen:

https://www.fondsenwerving.nl/vf-account-maken

Registreer
Heb je al een Vf-account? Log dan in
Meer over Vf 17-8

Jaap Zeekant

Hoofdredacteur Vakblad fondsenwerving

Jaap was eind jaren 90 oprichter van Vakblad fondsenwerving. Hij was ruim een halve eeuw actief in de non-profitsector en 45 jaar serieus bezig met fondsenwerving. Hij was nauw betrokken bij de oprichting van wat tegenwoordig Goede Doelen Nederland is. Als oprichter van Vf was Jaap ook betrokken bij de oprichting van de Vakopleidingen Fondsenwerving. Daarnaast was hij founder van de Nationale Vakdag fondsenwerving. Jaap overleed geheel onverwachts op donderdag 28 mei 2020.

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close